Skip to content

GMP vadovauja Vilnius

Jonas BALTAKIS (Rajono savivaldybės tarybos narys)

Šį ponios Jolantos (pavardė ir vardas pakeistas, bet redakcijai žinomas) laišką gavau ir aš, todėl kreipiausi su paklausimu į Ignalinos poliklinikos direktorių Arvydą Ramelų prašydamas paaiškinti, kokia yra GMP iškvietimo tvarka ir terminai, per kiek laiko ji turi kviečiama atvykti? Taip pat prašiau pakomentuoti žmogaus atsiųstą skundą ir jame papasakotą situaciją. Direktorius atsakė greitai, jau kitą dieną (savivaldybės klerkai kartais atsako net po mėnesio). Jo komentarai lrytas.lt ir man kažkiek skiriasi, todėl atsakymą pateikiu be komentarų. Spręskite patys.

Dėl GMP paslaugų

Atsakydami į Jūsų 2022-08-09 paklausimą Nr. 9 informuojame, kad Ignalinos rajono poliklinikos GMP struktūrinis padalinys (toliau – Ignalinos GMP), vykdydamas savo funkcijas yra pavaldus VšĮ Vilniaus greitosios medicinos pagalbos stočiai (toliau – VGMPS), t. y. vyksta į iškvietimus pagal gaunamą informaciją iš VGMPS dispečerinės tarnybos, kuri, atsižvelgdama į informacijos svarbą, paskiria iškvietimą I arba II kategorijai. Atvykimo laikas nuo iškvietimo perdavimo GMP ekipažui į I kategorijos iškvietimą miesto ribose yra 15 min., II kategorijos – 25 min.

Jūsų minėtu atveju, t. y. rugpjūčio 5 d., pirmas iškvietimas į namus Ignalinos GMP buvo perduotas iš VGMPS 17 val. 17 min. Ignalinos GMP ekipažas į namus atvyko 17 val. 20 min.

Ignalinos GMP tiesiogiai neatsiliepia pagalbos telefonu 112 ir nepriima iškvietimų. Ignalinos GMP atsako tik už savalaikį iškvietimą, gavus nurodymą iš VGMPS. Sprendimą, kada perduoti iškvietimą Ignalinos GMP ekipažui, nepaisant laiko, kada buvo paskambinta pagalbos telefonu, priima VGMPS. Nurodymas išvykti Ignalinos GMP ekipažui duodamas tuomet, kada GMP ekipažas yra laisvas.

Ignalinos GMP ekipažai niekada tiesiogiai nebendrauja ir neatsiliepia su pacientais ar jų artimaisiais, kurie skambina telefonu 112. Atsižvelgiant į tai, atkreiptinas dėmesys, kad Ignalinos GMP į iškvietimo vietą atvyko po 3 min. nuo nurodymo iš VGMPS gavimo.

Antras iškvietimas Jūsų minėtu atveju buvo susijęs su paciento pervežimu iš Ignalinos rajono ligoninės į Utenos ligoninę ir Ignalinos GMP iškvietimą gavo tos pačios dienos 23 val. 20 min. ir atvyko pas pacientą į Ignalinos rajono ligoninę rugpjūčio 6 d., 00 val. 04 min. Šiuo atveju iškvietimas buvo perduotas Ignalinos GMP ekipažui, pastarajam vykstant iš kito iškvietimo.

Su Jūsų paminėtu Ignalinos GMP darbuotoju yra aptartas nekorektiško elgesio neleistinumas bei būtinumas elgtis santūriai ir pagarbiai, teikiant pagalbą pacientams.

Apgailestaujame dėl susiklosčiusios situacijos bei sukeltų nepatogumų pacientui ir jo artimiesiems.

Direktorius Arvydas Ramelis

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje