Skip to content

Dantų implantacija sugrąžins jums šypseną

MI informacija

Dantų implantavimo operacija gali sugrąžinti jums šypseną ir galimybę normaliai kramtyti bei kalbėti. Tai yra saugi procedūra, todėl, jei nuspręsite, kad ji jums tinka, didelė tikimybė, kad būsite patenkinti rezultatais. Vis dėlto, norint leisti dantų implantų chirurgui atlikti savo darbą, reikia sukurti pasitikėjimo santykį. Todėl Šv. Kristoforo odontologijos klinikos specialistai sutiko pasidalinti keliais patarimais kaip geriausia pasirinkti tinkamą chirurgą, kuriuo galėsite pasitikėti. 

Išsilavinimas

Akivaizdu, kad norite, jog jūsų dantų implantų chirurgas būtų licencijuotas odontologas. Tačiau taip pat turėtumėte ieškoti odontologo, kurio išsilavinimas yra susijęs su dantų implantacija. Pacientams tai įvertinti gali būti šiek tiek sunkiau. Teisiškai dantų implantus gali dėti bet kuris odontologas, tačiau tai darantiems odontologams taikomi tokie patys standartai kaip ir chirurgams. Todėl idealiu atveju norėtumėte, kad šį darbą atliktų chirurgijos specialistas.

Paklauskite apie odontologo išsilavinimo lygį, susijusį su dantų implantais. Norėsite sužinoti, kiek chirurgijos kursų jis yra išklausęs, kiek kasmet išklauso tęstinio mokymo kursų apie dantų implantus ir ar yra išklausęs dantų implantų komplikacijų valdymo kursus. Visą šią informaciją dažniausiai galite rasti klinikos internetinėje svetainėje. 

Patirtis

Nesvarbu, koks išsilavinęs yra jūsų dantų implantų chirurgas, tikriausiai nenorite būti jo pirmuoju pacientu. Skirtingi pacientai turi skirtingus poreikius, o ne visi dantų implantai yra vienodi. Kuo daugiau dantų implantacijų yra atlikęs jūsų odontologas, tuo didesnė tikimybė, kad jis bus jau sprendęs panašią situaciją į Jūsų. 

Pasiteiraukite odontologo, kiek metų jis deda dantų implantus ir kiek implantų kasmet įdeda. Išsiaiškinkite, ar jie anksčiau yra atlikę kaulo persodinimo procedūras, ypač jei manote, kad jums gali prireikti kaulo priauginimo procedūros. Paklauskite dantų implantų chirurgo, kaip jis sprendžia sudėtingus atvejus ir pacientus, kuriems kyla komplikacijų. Ar jie nukreips jus pas kitą specialistą?

Empatija

Svarbu atsižvelgti ir į dantų implantų chirurgo empatijos lygį arba jo elgesį. Su chirurgu turite jaustis patogiai, o tai reiškia, kad turite žinoti, jog jis supranta, kaip jaučiatės.

Jūsų chirurgas turėtų būti pasirengęs paaiškinti kiekvieną procedūrą, kurios jums reikia, ir atsakyti į visus jums rūpimus klausimus apie pačią procedūrą ar atsigavimą. Jis turėtų gebėti paaiškinti, kuo skiriasi skirtingi dantų implantavimo būdai ir tipai ir kodėl tam tikras būdas tinka būtent Jums. Pavyzdžiui, kodėl „all-on-4“ implantai jums yra geresnis pasirinkimas nei tradiciniai implantai? Geras dantų implantų chirurgas efektyviai bendraus ir stengsis, kad prieš pradėdami procedūrą jaustumėtės ramiai.

Jūsų dantys yra svarbūs, todėl nedvejodami užduokite daug klausimų, kad galėtumėte priimti tinkamą sprendimą. Jei svarstote, ar dantų implantai jums tinka, susisiekite su mumis ir susitarkite dėl konsultacijos tel. +370 620 84477.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje