Skip to content

Naujienų sprintas

MI informacija

Rajone

Į merus! Šią savaitę tapo aiškus dar vienas kandidatas į merus artėjančiuose savivaldybių rinkimuose. Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai (konservatoriai) kelia Imanto Umbražiūno kandidatūrą. Jam 52-eji metai, gimė ir augo Ignalinoje, dirbo Vyriausybės atstovu Utenos apskrityje, paskutinė darbovietė – Visagino savivaldybės kontrolierius. Tad galimai jau žinomi trys kandidatai į rajono merus: Laimutis Ragaišis, Imantas Umbražiūnas ir turbūt dabartinis meras. Kas sekantis?..

Smagu buvo?! Rugpjūčio 23-iąją, Baltijos kelio dieną, antrieji rajono asmenys (J. Rokas ir L. Gladkauskienė) padėjo gėlių prie Tremtinių kryžiaus Ignalinoje. Kaip matyti iš nuotraukų rajono savivaldybės tinklalapyje, prie kryžiaus žengta drąsiai, su šypsenomis veiduose (gal užmiršo, kokia proga čia atėjo?). Nebuvo reikalo prieš šią datą ir Tremtinių kryžių aptvarkyti, kuris visas pabalęs, apdergtas paukščių.

Didieji perstumdymai! Didžiasalyje jau šią savaitę laukiama didelių permainų. Kaip seniai žadėjo, atsistatydina laikinasis miestelio komunalininkų vadovas Arvydas Keturka, o pakeisti jo nėra kam. Siūlomo kažkokio socdemo, sako, nepriima kolektyvas, o ir pats apsigalvojęs pabėgo, todėl bus priverstiniai perstumdymai tarp esančių miestelio vadovų. Dar didesnė intriga – savo postą paliko ir seniūnas Antanas Pauliukėnas, jo pareigas laikinai vykdys viena seniūnijos specialistė. Sprendimai vakar dar nebuvo pasirašyti, tad apie viską išsamiai pranešime, kai bus viskas į vietas sustatyta, t. y. sustumdyta. Greičiausiai antradienį…

Lietuvoje

Nesubeždžionėsim! Antradienį Lietuvą pasiekė 1400 vakcinos nuo beždžionių raupų dozių, kurias Europos Sąjungos šalims narėms nupirko ir proporcingai paskirstė Europos Komisija. Vakcina bus skiepijami didelės rizikos sąlytį su beždžionių raupais sergančiu asmeniu turėjusieji, individualiai įvertinus kiekvieną atvejį.  Nuo gegužės pradžios Europoje fiksuota maždaug 17 tūkst. ligos atvejų. Iki šiol Lietuvoje buvo nustatyti penki beždžionių raupų atvejai, visi asmenys sirgo lengva šios ligos forma, užsikrėtimų tarp sąlytį turėjusių asmenų užfiksuota nebuvo. 

Nubyrėjo! Kultūros ministro įsakymu skirtos lėšos mėgėjų meno kolektyvams tautinių, archeologinių, istorinių kostiumų gamybos ir įsigijimo išlaidoms iš dalies finansuoti. 88-iems mėgėjų meno kolektyvams visoje Lietuvoje iš viso paskirstyta 115 tūkst. eurų. 2600  eurų skirta ir mūsų rajono kultūros centro vyresniųjų liaudiškų šokių grupei „Gaja“. 30-čiai mėgėjų meno kolektyvų taip pat skirta 30 tūkst. eurų muzikos instrumentų gamybos ir įsigijimo išlaidoms iš dalies finansuoti. Tarp paramą gavusių – rajono kultūros centro liaudiškos muzikos kapela „Ringė“, kuriai paskirta 600 eurų.

Apsižioplino?! Vokietijoje, Bavarijoje, kasmet vyksta garsi alaus šventė „Oktoberfestas“. Ji šiemet atsikels ir į Lietuvą. Rugsėjo 23 ir 24 d. trečią kartą bravoro „Volfas Engelman“ rengiamas dviejų dienų festivalis vyks Kaune. Vaja, vaja, atrodo stipriai apsižioplino mūsiškis ralių, balių ir festivalių propaguotojas toks tūlas Justas. Jo vietoje šį festivalį būčiau atboginęs į Ignaliną, kad ir alus garsintų jos vardą.

Redakcija

1 komentaras

  1. Gal pagaliau į šitą kraštą ateis normali valdžia, kurioje nebus raudonųjų, žaliųjų, o bemoksliai, beraščiai, vėjo gaudytojai raliuose, festivaliuose užsiims veikla, kuri atitiks jų proto ir intelekto lygį. Aleliuja!!!


Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje