Skip to content

Iš įvykių suvestinių…

Vagystės

Rugsėjo 7 d., 63-ejų vyras pareiškė, kad iš buto Ignalinoje, Ateities g., pagrobta  82-ejų vyrui priklausantys 12 700 eurų. Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Tą pačią dieną 67-erių vyras, gyv. N. Daugėliškio sen., Kalvasalio k., pareiškė, kad tądien apie 16.30 val., iš jo namų moteris pagrobė 220 eurų. Padaryta turtinė 220 eurų žala. Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Degė mediena

Rugsėjo 5 d., 22.21 val., pranešta apie gaisrą Platumų viensėdyje (Dūkšto sen.). Degė miške sukrauta sausa mediena  30 m ilgio, 4 m aukščio ir 10 m pločio krūvoje. 

Kontrabanda

VSAT praneša, kad šeštadienį naktį (rugsėjo 3 d.) ties Laumakės kaimu patruliavę Vilniaus rinktinės Tverečiaus užkardos pasieniečiai tamsoje pastebėjo į Lietuvos gilumą ėjusius du vyrus su nešuliais. Nuo šios vietos iki sienos su Baltarusija – kilometras.

Abu nešikus su įkalčiais sučiupę VSAT pareigūnai išsiaiškino, kad tai 21-erių ir 23-ejų Ignalinos r. gyventojai. Jų gabentuose ryšuliuose rasti 2 tūkst. pakelių cigarečių su Baltarusijos akcizo ženklais.

Vietovę tikrinęs pasienietis su tarnybiniu šunimi aptiko ir valstybės sienos pažeidimo vietą. Neabejojama, kad kontrabandininkai į kaimyninę valstybę cigarečių nuėjo ir grįžo į Lietuvą seklia Dysnos upės vieta. Tai apklausos metu pripažino ir abu sulaikytieji. Savaitgalį ignaliniečiai praleido areštinėje, o pirmadienį iš jos buvo paleisti. Vyrams skirtos kardomosios priemonės dokumentų poėmiai ir rašytiniai pasižadėjimai neišvykti. Dėl neteisėto valstybės sienos perėjimo Vilniaus pasienio rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas, kuriam vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūros 2-ojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras. Abiems gresia bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki dvejų metų.

Dėl akcizinių prekių gabenimo, pažeidžiant nustatytą tvarką, abiem vyrams pradėtos administracinės teisenos. Ignaliniečių gabentos cigaretės laikinai saugomos Tverečiaus pasienio užkardoje.

xxx

Rugsėjo 6 d. naktį Vilniaus pasienio rinktinės pareigūnai, vykdydami tarnybą prie Padysnio kaimo, patikrinti sustabdė automobilį „Seat Toledo“, pažymėtą baltarusiškais valstybiniais registracijos numeriais. Jį vairavęs 37-erių Baltarusijos pilietis pasieniečiams pateikė tvarkingus dokumentus. Tačiau VSAT pareigūnams kilo įtarimų, kad automobiliu gali būti gabenamas nelegalus krovinys, todėl jis buvo pristatytas į Tverečiaus užkardą ir patikrintas detaliai.

VSAT pareigūnų įtarimai pasitvirtino: paaiškėjo, kad „Seat Toledo“ kėbule yra išpjautos skylės, per kurias patenkama yra slėptuve paversto kėbulo ertmes. Jose užsienietis vežė 218 pakelių cigarečių, paženklintų Baltarusijos akcizo ženklais, ir 698 pakelių kaitinamojo tabako be banderolių.

Dėl akcizais apmokestinamų prekių gabenimo pažeidžiant nustatytą tvarką, užsieniečiui pradėta administracinė teisena. Už tai vairuotojui gresia bauda nuo 3500 iki 6000 eurų. Baltarusijos piliečio bylą nagrinėsiantis teismas taip pat gali konfiskuoti ir užsieniečio automobilį, kuriuo gabenti neteisėti rūkalai.

Po apklausų pasieniečiai vairuotoją paleido. Jam įteiktas šaukimas atvykti į teismą. Automobilis ir cigaretės laikinai saugomi Tverečiaus pasienio užkardoje.

Asociatyvi J. Elinsko / BNS nuotr.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje