Skip to content

Patarimai, kaip maitinti šunis

beautiful woman and cute golden retriever dog enjoying healthy breakfast at home, lying on the floor

MI informacija

Tiek nauji šunų šeimininkai, tiek ir tie, kurie keturkojus turi jau kurį laiką, nuolat domisi jų mitybos ypatumais ir stengiasi užtikrinti, kad šunų mityba būtų subalansuota. Atsakingi šeimininkai puikiai žino, kad mityba yra susijusi su šuns gyvenimo kokybe, jo būkle, sveikata ir išvaizda. Tad kokių taisyklių verta laikytis šeriant savo keturkojį.

Kokie kertiniai šunų mitybos principai?

Pirmiausia ir labai svarbi mitybos taisyklė yra ta, jog su maistu keturkojis turi gauti pakankamą kiekį baltymų, riebalų, angliavandenių bei vitaminų ir mineralų. Didžioji dalis baltymų turėtų būti gyvūninės kilmės, kitus galima gauti iš, pavyzdžiui, daržovių. Gyvūninės kilmės baltymai tinkamai raumenis ir kitus audinius aprūpina šunims taip reikalinga energija.

Įvertinkite šuns amžių – jauni šuniukai, kurie yra fiziškai itin aktyvūs, turėtų gauti daugiau baltymų.

Labai svarbu nešerti šuns per daug – geriausia suaugusiam šuniui pora maitinimų per dieną.

Rinkitės Super Premium klasės maistą – tokie konservai šunims ir sausas ėdalas yra aukščiausios kokybės ir tai leis labai lengvai užtikrinti, kad su maistu Jūsų keturkojis gaus visas jam reikalingas medžiagas.

Rinkdamiesi ėdalą visuomet atsižvelkite į jo sudėtį – puiku, jei didžiąją dalį pašaro sudarys mėsa: jautiena, žvėriena, kiauliena, žuvis ar kt. Jai draugiją gali papildyti daržovės, uogos ar kiti ingredientai (tik ne dažikliai, konservantai ar kiti nepageidautini priedai).

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje