Skip to content

Darbo laiko planavimas ir valdymas

MI informacija

Laiko valdymas atlieka esminį vaidmenį įmonėse ir padeda darbuotojams laiku atlikti užduotis. Tinkamų dalykų darymas tinkamu laiku vadinamas laiko valdymu. Labai svarbu, kad asmuo vertintų laiką, nes prarastas laikas niekada negrįžta, nesvarbu, kiek pinigų išleisite. Asmens, kuris nesugeba laiku pasiekti rezultatų, niekas nevertina ir į jį darbo vietoje nežiūrima rimtai. 

Planavimas vaidina pagrindinį vaidmenį efektyviame laiko valdyme 

Asmuo turi planuoti savo dieną iš anksto, kad galėtų kuo geriau panaudoti laiką. Nėra prasmės dirbti vien dėl to, kad dirbčiau. Planavimas suteikia asmeniui organizacijos krypties pojūtį ir skatina jį laiku atlikti užduotis. Suplanuokite, kaip norite judėti į priekį. Svarbu, kad asmuo išsikeltų sau tikslą ir uždavinį bei sunkiai dirbtų, kad to pasiektų. Išsamus planavimas siūlo žingsnius, kad pasiektumėte savo tikslus darbo vietoje per nustatytą laiką. Planavimas padeda žmogui žinoti, ką jam reikia padaryti skubiai ir ką galima padaryti šiek tiek vėliau. Norėdami geriau planuoti dalykus, darbuotojai turėtų parengti užduočių planą, kuriame jis galėtų užrašyti užduotis pagal kiekvienai veiklai priskirtus laiko tarpus. Pirmenybė turėtų būti teikiama prioritetinėms veikloms, o po to toms, kurioms nereikia nedelsiant skirti dėmesio. Planavimas padeda atlikti skubias ir svarbias užduotis gerokai anksčiau nei nustatytas terminas. 

Suplanuokite, kaip turėtų atrodyti jūsų diena

Ugdykite įprotį naudoti organizatorių. Tai padeda geriau planuoti dalykus. Tam taip pat galite naudoti stalinį kalendorių. Asmenys, kurie laikosi suplanuoto požiūrio, darbą baigia laiku, palyginti su tais, kurie tiesiog priima viską, kas ateina.

Laikykitės savo tvarkaraščio

Jei skyrėte penkiolika minučių savo asmeniniams el. laiškams patikrinti, įsitikinkite, kad to nedarote, tarkime, valandą. Asmuo turėtų labai stengtis užbaigti užduotis pagal kiekvienai veiklai skirtą laiką. Tačiau paskutinės minutės pakeitimų negalima ignoruoti. Tam tikras planavimas taip pat padeda numatyti, kokia būsite po penkerių metų. Suplanuokite, kaip ir per kiek laiko pasieksite tam tikrą poziciją. Darbų planavimas tikrai palengvina bet kokį darbą ir padeda įgyvendinti savo svajones per trumpiausią įmanomą laiką. Daugiau informacijos rasite internetiniame puslapyje https://www.terraproject.lt/darbu-planavimas.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje