Skip to content

Kaip sutaupyti perkant žvejybinę valtį?

MI informacija

Nuosava pripučiama valtis yra kiekvieno užkietėjusio žvejo svajonė. Valtis patraukli savo kompaktiškumu, paprastu naudojimu, transportavimu ir sandėliavimu. Tačiau norint teisingai pasirinkti, reikia žinoti pagrindines taisykles. Įsigiję kokybišką prekę, galite užtikrinti maksimalų komfortą ir saugumą ją eksploatuojant.

Gamintojai siūlo neįtikėtiną valčių dizainų ir modelių įvairovę. Valties kaina ir charakteristika gali labai skirtis viena nuo kitos, todėl prieš perkant patartina pasidomėti, kokia valtis ir komplektacija reikalinga jūsų atveju, tokiu būdu sutaupysite pinigų neprisipirkdami to ko nereikia.

Kaip teisingai pasirinkti pripučiamas valtis?

Medžiaga. Šis parametras turėtų būti pirmasis renkantis modelį. Gamintojai siūlo valtis, pagamintas iš sustiprinto arba nesutvirtinto PVC. Nesustiprinta medžiaga yra mažai atspari pažeidimams. Sustiprinta pripučiama valtis puikiai tinka žvejybai. Ji pasižymi padidintu stiprumu, ilgaamžiškumu ir atsparumu.

Cilindrai. Renkantis valtį ne mažiau svarbu ir valties cilindrų tipas. Gamintojai savo gamybai naudoja dvi technologijas – suvirinimo arba klijavimo būdą. Pirmuoju atveju gaunamas itin patvarus gaminys, galintis atlaikyti aukštą slėgį. 

Tankis. Žvejybinės pripučiamos valtys gaminamos iš didelio tankio medžiagos. Tad renkantis reikia laikytis optimalių tankio, svorio, stiprumo santykių.

Dydis. Būtina atsižvelgti į gaminio dydį: ar galėsite lengvai ją surinkti, išardyti ir atsinešti įė reikiamą vietą.

Dizainas. Pripučiamos valtys skiriasi savo dizainu, priklausomai nuo to skiriasi konstrukcijos sudėtingumas, todėl litavimo sprendimas yra kietos faneros dugnas, po kuriuo yra pripučiamas kilis. Tai suteikia dugnui formą.

Spalva. Jei produktas perkamas žvejybai, tada geriau pasirinkti baltą, žalią arba pilką modelį. Poilsiui lauke su draugais ir šeima galite rinktis bet kokią spalvą, raudoną, oranžinę, tamsiai pilką ar mėlyną.

Pripučiami vožtuvai. Jiems turėtų būti skiriamas ypatingas dėmesys. Ši dalis turi būti pagaminta iš patvarios ir patikimesnės medžiagos, kad sugadinus gaminį nepradėtų išsiskirti oras ir jį būtų galima lengvai pakeisti.

Irklai. Čia svarbiausia yra patogumas ir ilgaamžiškumas, nes būtent čia atsiranda didelė apkrova. 

Įranga. Didelė ir maža pripučiama valtis turi turėti tą pačią įrangą. Turėtumėte gauti ne tik valtį, bet ir remonto komplektą, siurblį, krepšį jai laikyti ir transportuoti, irklus ir sėdynes.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje