Skip to content

Iš įvykių suvestinių…

Brakonieriai

Aplinkos apsaugos departamento Utenos gyvosios gamtos apsaugos pareigūnai sulaikė du asmenis, kurie žuvis Dysnykščio ežere gaudė 33 statomaisiais tinklais ir žuvų ištekliams žalos padarė beveik už 6,5 tūkst. eurų.

Tinklininkus Utenos GGAI pareigūnai sulaikė ankstyvą penktadienio rytą (spalio 14 d.), apie 6 val., o prieš tai dar visą naktį budėjo pasaloje prie jų automobilio, kol šie pilna valtimi tinklų ir laimikiu grįžo į krantą. Naudotas įrankių kiekis tikrai įspūdingas – bendras tinklų ilgis siekia beveik 3 kilometrus. Asmenys tinklais sugavo 23 sterkus, lydeką, lyną, karpį, 3 karšius, 1,3 kg karosų, 1,3 kg ešerių, 1,8 kg raudžių ir 5,75 kg kuojų (nuotr.).

Pažeidėjams gresia administracinė bauda nuo 120 iki 300 eurų, paimta medinė irklinė valtis, tinklai, neteisėtai sugauta žuvis. Taip pat jie turės atlyginti žuvų ištekliams padarytą žalą – 6412,25 euro.

Vagystė

Spalio 14 d., apie 13.30 val., Strigailiškyje buvo įsibrauta į nerakintą ūkinių pastatą iš kurio pavogtas lapų pūstuvas ir benzininis pjūklas. Turtinė žala – apie 490 eurų. Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Apgadino automobilį

Spalio 16 d., apie 15 val., 38-erių vyras pastebėjo, kad Naujojo Daugėliškio sen., Kačergiškės k. apgadintas jam priklausantis automobilis „Honda Accord“. Padaryta 1000 eurų turtinė žala. Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Smurtas

Spalio 15 d., apie 17.30 val., Dūkšto sen. neblaivus (1.93 prom.) 58-erių vyras smurtavo prieš blaivią 54-erių moterį. Pradėtas ikiteisminis tyrimas. Vyras sulaikytas ir patalpintas į Panevėžio aps. VPK areštinę. 

Tą pačią dieną, apie 20.50 val., Naujojo Daugėliškio sen. 32-ejų vyras smurtavo prieš 34-erių vyrą. Pradėtas ikiteisminis tyrimas. Smurtavęs vyras sulaikytas ir patalpintas į Panevėžio aps. VPK areštinę. 

Gelbėjimo darbai

Spalio 13 d. ryte ugniagesiai gelbėtojai Ignalinoje, Aukštaičių g., atvyko į namą, kuriame, kaip pranešta, veržėsi dujos. Nustatyta, kad jos veržėsi per sujungimą prie dujų skaitiklio. Patalpos paliktos vėdinti patiems gyventojams, nurodyta kreiptis į avarinę dujų tarnybą, jai perduota ir visa informacija.

Tos pačios dienos vidurnaktį (apie 23.50 val.) Kalviškių k. (Rimšės sen.), vykdamas pas ligonį, užklimpo GMP automobilis. Jį traukdama, įklimpo ir ugniagesių cisterna. Papildomai buvo iškviestas specialus lengvasis automobilis, kuriuo, panaudojus buksyravimo lyną, GMP automobilis ištrauktas. Autocisterna vėliau išvažiavo pati.

Utenos GGAI nuotr.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje