Skip to content

Ką reikia žinoti rengiantis laiptus namo viduje?

MI informacija

Gražūs laiptai visada yra bet kurio namų interjero šlovė. Jai taip pat taikomi daug sudėtingų šiuolaikinių kodų reikalavimų ir reikalaujama aukščiausio lygio apdailos dailidžių namuose. 

Svarbu viską planuoti į priekį

Daugelis stalių ir ne vienas architektas girdėjo mane sakant, kad geriausias būdas suprojektuoti namą yra pirmiausia suprojektuoti turėklus, tada likusius laiptus, o tada aplink jį pateks likusi namo dalis. Taigi svarbu suprojektuoti laiptus prieš juos statant. Atidžiai peržiūrėkite architekto brėžinius ar turėklai sutaps su laiptų pakopomis. Atidžiai išmatuokite vietą; būtinai patikrinkite, ar nėra kvadratinių ir nelygių sienų ir grindų. Nelygūs laiptai, pastatyti statybininkų vietoje, beveik visada turės problemų. Patikrinkite apytikslius matmenis nuo grindų iki grindų palei ėjimo liniją, kitaip tariant, nuo vietos, kur jūsų pėdos kyla laiptais iki vietos, kur jos nulipa (paprastai ėjimo linija yra 30 centimetrų atstumu nuo turėklų vidurio linijos). Visas painias detales išdėstykite visu dydžiu ir būtinai patikrinkite, ar pakankamai vietos bus praėjimui. Įsitikinkite, kad žinote apdailos grindų storį – viršuje ir apačioje, ir atitinkamai pakoreguokite savo aukštį nuo grindų iki grindų, kai atliekate skaičiavimus. Neapsigaukite už 5 centimetrų hidraulinės grindys, apie kurias jums niekas nesakė. 

Visada pradėkite kurti dizainą nuo pabaigos ir dirbkite su juo iki pat darbų pabaigos

Baigti laiptai yra viskas, ką galima pamatyti ir naudoti; nenorite pažeisti gatavų laiptų, nes grubus rėmas yra neteisingas. Tradiciniuose mediniuose laiptuose turėklų vidurinė linija visada yra pusė balustro pločio nuo priekinio atraminio taško, o priekinio baliustro centras ant kiekvieno laiptelio visada yra pusė balustro pločio nuo apdailos stovo. Tokiu būdu kvadratiniai balustrų laiptai apačioje sutampa su priekine pakopa ir pakyla po jais. Manoma, kad geriausia santykio tarp protektoriaus ir pakylos pločių formulė yra du pakylos ir vienas laiptelis yra lygus 25 centimetrams. Tai reiškia, kad pridėjus pakopą laiptai taps daugiau nei vienu protektoriaus pločiu (plane), o pašalinus pakopą laiptai yra daugiau nei vienu žingsniu trumpesni. Kai laiptai tampa statesni, bendras žingsnis trumpėja. Atminkite, kad daugumai pakopų reikia 10 centimetrų.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje