Skip to content

Šeštadienis Ignalinoje. Ar moliūgų „šypsenos“ pabudins miestą iš snaudulio?

Dar liepos 14 d. Ignalinoje, Atgimimo g. 15, kur buvo drabužių parduotuvė, atsidarė kavinė „Šeimos virtuvė“. Ją atidarė du jauni žmonės, apsigyvenę Ignalinoje: Modestas Krisiūnas ir Aurelija Viškelytė. Buvusios parduotuvės patalpas jie nuomoja. Čia galima skaniai pavalgyti, taip pat ir dienos pietus, kuriuos sudaro sriuba ir du antrieji patiekalai, išsirenkant vieną jų. Pietūs kainuoja 4–6 eurus, juos galima valgyti nuo 11 val. iki kol bus klientų. Šeštadieniais kavinė daugiau dirba maisto užsakymams, penktadieniais visada būna cepelinų. Čia galima užsisakyti tortų ir kitų saldumynų, kitokio maisto. Darbo dienomis dirba keturiese, o šeštadienį – tik šeimininkai Modestas ir Aurelija. Praėjus trims veiklos mėnesiams, šeimininkai sako, kad verslas sekasi, jie darbu nenusivylė, nenuskriaudė ir pakilusios elektros ir kitos kainos.

Praėjusį šeštadienį praeivių dėmesį patraukė per gatvę priešais kavinę (Aukštaičių ir Atgimimo gatvių sankryžoje) rūkstanti mini rūkykla. Joje buvo rūkoma mėsa: kalakutiena, kiaulienos šoninė, šonkauliai. Tai buvo tądien vykusios „Šeimos virtuvės“ akcijos skanioji dalis. Mat buvo skelbta, kad nuo 15 val., visi priėję prie rūkyklos, bus vaišinami šiais rūkalais. Ir norinčių jų paragauti netrūko. Kiekvienam buvo įdedama po gabalą visų trijų rūšių rūkalų, tad išeidavo geros pusantros kavinės porcijos. Vieni valgė čia pat ant kokio akmens prisėdę, o tie, kurie gyveno gretimuose namuose, vaišes nešėsi namo. Pasivaišinau ir aš. Prisiminiau vaikystę, kai kaime nekantriai laukdavom, kol tėvas iš pirties atneš išrūkytas dar šiltas (kaip šįkart) dešras, kumpius, lašinius…

Tuo pačiu metu kavinėje prasidėjo pagrindinė akcija-konkursas „Moliūgų žibintas“, kuris truks iki penktadienio, spalio 28-osios, 16 val. Jo tikslas – papuošti miestą. Jo teritorijoje nustatytos 9 registracijos vietos, į kurias reikia atnešti išskaptuotus moliūgus, 3 žvakutes ir užsiregistruoti. Penktadienį bus išrinktas gražiausias moliūgas, o jo savininkas bus apdovanotas specialiu prizu. Moliūgus iki penktadienio galima atnešti prie picerijos „Tuk tuk pizza“, dviejų kebabinių „Maisto stotelė“ ir „Spartuko stotelė“, Muzikos mokyklos, Ignalinos sporto ir pramogų centro, restorano „Žuvėdra“, „Mūsų krautuvėlės“, prie TIC Laisvės aikštėje ar kavinės „Šeimos virtuvė“.

Kavinės šeimininkė Aurelija ignalinietė, bet kuriam laikui buvo išvykusi, mieste negyveno. Ji MI sakė: „Anksčiau, kai čia gyvenau, mieste visada buvo gyva, žmonės įvairiom progom būrėsi, bendraudavo, susipažindavo. Kai vėl grįžau, man pasirodė, kad mieste vyrauja kažkokia apatija viskam, žmonės užsisklendę savyje, mažai bendrauja. Taip ir kilo mintis tą sustingusią atmosferą kažkaip išjudinti, kad žmonės vėl burtųsi, susipažintų dar vienas kito nepažįstantys, bendrautų. O stumtelėjimas link šios akcijos buvo per TV parodytas reportažas iš Švėkšnos (Šilutės r.) „Moliūgų žibintų“ šventės. Pagalvojome, kodėl ten galima tokią šventę surengti, o mes negalime, kuo mes prastesni? Tad ir pabandėme miestą bent pabudinti iš snaudulio.“

Šeštadienį moliūgus imta skaptuoti ir čia pat kavinėje. Norinčių atsirado, tarp jų darbo ėmėsi ir ukrainiečių šeima, gyvenanti Strigailiškyje. Belieka viltis, kad „Moliūgų žibintų“ konkurse dalyvaus daug miestelėnų ir Ignalina iki lapkričio 1-osios švies ir kvatosis gausybe moliūginių šypsenų.

O kavinė „Šeimos virtuvė“ kasdien dirba nuo 10 iki 18 val., penktadienį ir šeštadienį – iki 20 val. Vasarą dirbs ilgiau, sekmadienį kavinė nedirba. Alkoholio kol kas čia nėra, tad puiki proga užsukti su vaikais. Niekas nuotaikos nesugadins.

Koordinatės užsakymams

Tel.: +370 696 04637

El. p.: seimos.virtuve@gmail.com

Autoriaus nuotr.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje