Skip to content

Iš įvykių suvestinių…

Per Vėlines aplinkosaugininkai dirbo visu pajėgumu

Lapkričio 2 d. Aplinkos apsaugos departamento Utenos valdybos ir Ignalinos aplinkos apsaugos inspekcijos pareigūnai organizavo autoservisų reidus ir vykdė saugomų teritorijų patikrinimus Ignalinos ir Zarasų rajonuose.

„Aplinkosaugos pareigūnai dirba 24 valandas per parą, 7 dienas per savaitę. Nesvarbu ar tai Vėlinės, Šv. Kalėdos ar kitos šventinės dienos“, – sako Ignalinos aplinkos apsaugos inspekcijos viršininkas Viktoras Ksenzovas.

Per reidą „Kaminukas – Garažiukas“ aplinkosaugininkai mūsų rajone tikrino įmones ir asmenis, remontuojančius ir ardančius automobilius Didžiasalio seniūnijoje. Apžiūrų metu mūsų rajone pažeidimų nerasta, o Zarasų r. nustatyti 2 automobilių remonto atliekų tvarkymo pažeidimai. Už atliekų tvarkymo pažeidimus fiziniams asmenims taikoma atsakomybė nuo įspėjimo iki 4100 eurų.

„Per reidus autoservisuose visada tikriname ar susidariusios atliekos tvarkomos tinkamai ir ar patalpos šildomos nenaudojant atliekų. Mums itin svarbu, kad transporto priemonių priežiūra, remontas ar ardymas kuo mažiau kenktų aplinkai“, –  pažymi V. Ksenzovas.

Taip pat per patikrinimą aplinkosaugininkams atliekant saugomų teritorijų kontrolę, Gražutės regioniniame parke nustatė kelis pažeidimus – atliekų deginimas pažeidžiant LR Aplinkos oro apsaugos įstatymą ir galimai plūduriuojančio liepto įrengimas Ūparto ežere, nesuderinus įrengimo projekto su saugomos teritorijos direkcija. Už ši pažeidimą gresia bauda nuo 300 iki 600 eurų.

„Vis daugiau gyventojų pradeda įrenginėti plūduriuojančius lieptus prie jiems priklausančių sklypų. Todėl primename, kad nesaugomose teritorijose tokius lieptus galima įrengti tik su Nacionalinės žemės tarnybos prie Žemės ūkio ministerijos leidimu, o saugomose teritorijose – gavus saugomos teritorijos direkcijos pritarimą. Ši tvarka nustatyta aplinkosauginiuose reikalavimuose“, – teigia  Ignalinos aplinkos apsaugos inspekcijos viršininkas.

Patikslinimas

Lapkričio 5 d. Anykščiuose, SPA Vilnius Anykščiai, apie 11.30 val., nuskendo 3-ejų metų mergaitė. Antradienį rašėme, kad Ignalinoje sklinda kalbos, jog mergaitės tėvai – ignaliniečiai, bet Utenos apskrities policijos komisariatas MI informavo, kad žuvusios mergaitės šeimos deklaruota gyvenamoji vieta yra Vilniaus rajone. Vis dėlto, vaiko tėvai ir seneliai išties kilę iš Ignalinos, yra žinomi žmonės, tik gyveno Vilniaus r.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje