Skip to content

Kaip išrinkti vaikišką patalynę?

MI informacija

Vaikiškos patalynės pasirinkimas yra labai platus, todėl gana dažnai kyla klausimas, į ką vertėtų atsižvelgti renkant patalynę vaikui. Ieškant geriausio pasirinkimo naudinga atsižvelgti į kelias svarbiausias patalynės savybes, ir tai jums tikrai padės paprasčiau priimti sprendimą. Taigi, ko svarbu nepamiršti?

Lengvumas

Kūdikiai ir kiek ūgtelėję vaikai miego metu labai dažnai vartosi, todėl svarbu pasirūpinti, kad mažylis jaustųsi pakankamai laisvai. Būtent todėl naudinga rinktis pakankamai lengvą antklodę, kuri nevaržytų vaiko judesių ir užtikrintų komfortą.

Natūralumas

Mažylio kūnas dar neturi tinkamų įgūdžių reguliuoti kūno temperatūrą, todėl svarbu jį apsaugoti nuo perkaitimo ir pernelyg gausaus prakaitavimo. Vertėtų rinktis tokią patalynę, kuri pagaminta iš natūralaus audinio (pavyzdžiui, iš natūralios medvilnės).

Dydis

Prieš pradėdami patalynės paieškas svarbu įvertinti lovos dydį. Ypač svarbu pasirūpinti, kad paklodės dydis būtų optimalus, nes priešingu atveju miego metu ji labai slankios ir neužtikrins komforto. Puikiu pasirinkimu gali būti paklodė su guma, kuri laikosi kur kas stabiliau. Taip pat ne ką mažiau svarbu ir tai, kokio dydžio bus vaikiška pagalvė ir antklodė.

Dizainas

Miegas bus dar saldesnis, jei atsižvelgsite ne tik į pagrindines patalynės savybes, bet taip pat ir į jos dizainą. Vaikus visada džiugina patalynės užvalkalai su įvairiais mėgstamais personažais, spalvingi patalai ar puošti tam tikromis detalėmis. Ūgtelėjusiam vaikui visada galite pasiūlyti patalynės užvalkalus išsirinkti kartu!

Patalynė

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje