Skip to content

Ką padovanoti geriems draugams iš užsienio?

MI informacija

Jei turite gerų draugų užsienyje ir norite juos pamaloninti gimtadienio ar kuria nors kita proga, patikėkite, jog juos tikrai pradžiugintų lietuviškos gurmaniškos dovanos, nes nieko negali būti įdomesnio už susipažinimą su kitos šalies virtuvės ypatumais.

Kokie lietuviški skanumynai gali sulaukti nuoširdžių jūsų užsieniečių draugų pagyrų?

Nesvarbu, kokio amžiaus ir lyties būtų jūsų draugai užsieniečiai, tikėtina, jog jie tikrai neliktų abejingi mūsų krašte populiariam brandintam obuolių sūriui, liepų medui pagardintam mėlynėmis, riešutainiui, tradiciniam šakočiui ir daugeliui kitų lietuviškų gardumynų, kurie savo skonio savybėmis nė kiek nenusileidžia patiems egzotiškiausiems kitų šalių skanumynams.

Kuo yra ypatingas riešutainis?

Riešutainis pagal išskirtinį receptą pirmą kartą Lietuvoje buvo pagamintas 2013 metais. Jis gaminamas sluoksniuojant migdolus, žemės ir lazdyno riešutus, perpilant juos kvapniu mūsų šalies bitelių suneštu medumi. Riešutainyje taip pat yra naudojamos džiovintos uogos. Tai gali būti ir slyvos, ir vyšnios, ir juodieji serbentai, ir spanguolės. Todėl nepameluosite pasakę, jog riešutainis yra ne tik maistingų, sveikatai naudingų medžiagų rinkinys, bet ir dvigubai už turkiškus saldumynus gardesnis bei sveikesnis skanumynas, kurs tikrai nustebins jūsų draugus iš užsienio.

Už ką galima pagirti obuolių sūrį?

Obuolių sūris – tai subtilaus skonio gaminys, kuriam suslėgti reikia labai nedaug – tik gausaus šių rudens gėrybių derliaus. Šis sūris yra žinomas nuo senų laikų, juo močiutės mielai vaišindavo savo vaikaičius ir provaikaičius. Obuolių sūrį mėgsta ir maži, ir dideli. Džiovintas šios rūšies sūris kuo puikiausiai tinka jaukiems pavakarojimams prie svarainių ar kitokios arbatos. Šis skanėstas tikrai nustebins ir jūsų draugus iš užsienio, ypač jei jie gyvena obuoliais nelepinamoje Norvegijoje ar Suomijoje.

Kuo išsiskiria lietuviškasis šakotis?

Šakotis iš Vokietijos į mūsų šalį atkeliavo daugiau nei prieš šimtą metų ir tvirtai prigijo. Lietuviškojo šakočio forma išoriškai primena eglutę ir yra gražesnė už vokišką šakotį, kurio forma – paprastas sluoksniuotas ritinys. Lietuviško šakočio-eglutės šakeles labai smagu laužyti ir tirpinti burnoje. Tad jį tikrai puikiai įvertins net ir tie draugai, kurie gyvena Vokietijoje. 

LT.DOVANA nuotr.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje