Skip to content

Seksas ir šienas

Lietuvos teisėsauga sudavė akcentuotą smūgį „Laisvės“ partijai, nors oficialiai pranešta, kad smūgiuota Kaune „reziduojančiai“ nusikalstamai „Džerkinių“ grupuotei: sulaikyta 13 asmenų, paimta daugiau kaip 13 tonų įvairių narkotinių medžiagų. O kelios TV patikslino, kad daugiausia paimta „žolės“, tai yra, kanapių. 

Nors kokia tai žolė, tai greičiau derėtų vadinti šienu, kurį dabar galės ravėti „Laisvės“ partija, kažkodėl taip geidžianti, kad už kanapių rūkymą nieko į kalėjimą nesodintų, kad už tai būtų baudžiama baudele, maždaug tokia, kiek kainuoja viena „dozė“. Tik kodėl „kažkodėl“? Paprastai jeigu valdžios atstovai ką nors geidžia legalizuoti – arba jie patys tai vartoja, arba jiems už tai dosniai sumokama.

O čia dar viena „žinoma moteris“ apsirūkiusi policijai įkliuvo. Dar ir grybukų „tašėje“ turėjo, tokių, kurių užkandęs, sakoma, su angelais pradedi šnekėtis. Nors gal greičiau su velniais, o ne su angelais… 

Taigi, ta moteris, šiaip jau labiausiai žinoma todėl, kad buvo ištekėjusi už vieno tokio atlikėjo, kuris irgi labiau žinomas ne dėl dainavimo, o todėl, kad yra vienos Afrikos valstybės veikėjo sūnus, įkliuvo policijai, ir iš karto kiti „žinomi žmonės“ pradėjo agituoti greičiau keisti tokius negerus įstatymus ir ginti vargšę nekaltą (ar bent jau nelabai kaltą) moteriškę. Kad tik jos nepasodintų, juk treji metai nelaisvės už „žolę“ gresia.

Geriau tie „žinomi žmonės“ pasidomėtų, kuris iš jų moterėlę policijai įskundė, kad ši taip tiksliai prie jos prisistatė. O šiaip – niekas jos nepasodins, nes nė vienas iki šiol dar už tokį parūkymą dar nėra pasodintas. Tačiau „laisviečius“ galima suprasti: geriau mokėti nedidelę baudą, negu honorarus advokatams, o gal net ir teisėjams. Nors tai netiesa, pas mus teisėjai nepaperkami, ar ne?

O čia dar paskelbta, kad narkotikų vartojimas Lietuvoje auga. Negerai, žinoma, sako „laisviečiai“, bet bus leista laisvai „žolę“ rūkyti, tai jau bus nebe nusikaltimas, į statistiką nebereikės tokių narkomanų traukti, ir mes tvirtai užimsime pirmą vietą Europoje. Tiesiog ir gražu, ir kai kam pelninga. 

Kol „laisviečiai“ viename fronte reikalauja laisvės narkomanams, kitame fronte tie patys „laisviečiai“ reikalauja bausti už seksą. Jeigu vienu atveju reikalaujama už „žolės“ rūkymą neskirti trejų metų laisvės atėmimo bausmės, tai kitu atveju reikalaujama skirti trejų metų laisvės atėmimo bausmę už seksą be sutikimo.

Atleiskite, gerieji žmonės, bet vienu pastebėjimu norisi pasidalinti. Dabar pasijuokiant prisimenama, kad anksčiau sekso nebuvo. Taigi nebuvo todėl, kad žmonės dulkindavosi – tai yra, ko gero, labiausiai tinkantis lietuviškas žodžio „seksas“ atitikmuo. Bet juk lietuviški žodžiai iš lietuvių kalbos išgujami, tai ir aš rašysiu „seksas“, nors taip ir norisi dar ir kitą kokį atitikmenį prisiminti. Žinote, kiek jų „Didžiajame lietuvių kalbos žodyne“?

Taigi, Morgana Danielė siūlo numatyti areštą arba laisvės atėmimą tam, kuris privertė lytiškai santykiauti ar kitaip tenkinti lytinę aistrą, jeigu nebuvo kito žmogaus aiškiai išreikšto laisvanoriško sutikimo. 

Ir nereikia čia aiškinti, kad siūloma narkotikus leisti, o seksą uždrausti. Arba kad į miegamąjį reikės notarą išsikviesti. Arba ką reikės daryti, jeigu proceso eigoje kuris nors partneris persigalvos, ar čia nekils interesų konflikto… 

M. Danielė dabar jau aiškina, kad tiesiog užteks galvos linktelėjimo. Taip, vakare linktelėjai, ryte eini pas prokurorą. Arba vakare buvai apsirūkęs (-usi), ir ryte neprisimeni, buvo sutikimas ar ne. Čia, beje, apskritai gali kilti problema, jeigu abu buvo apsirūkę ir nė vienas nebeprisimena, buvo ar ne.

Žodžiu, įstatymų kūrėjams dar reikės gerokai padirbėti, kol bus sukurtas visus teisės reikalavimus atitinkantis aktas (turiu galvoje įstatymą). O aktas bus, nes čia ne vien „Laisvės“ partijos išmislas. M. Danielės inicijuotas Baudžiamojo kodekso pataisas, reguliuojančias sekso laisvę, pasirašė jos frakcijos kolegė Ieva Pakarklytė, konservatoriai Dalia Asanavičiūtė ir Arūnas Valinskas (tas, kuris Seime), socialdemokratai Julius Sabatauskas, Orinta Lieputė ir Dovilė Šakalienė, „darbietė“ Ieva Kačinskaitė-Urbonienė… Iki šios dienos gal jau ir daugiau signatarų turime.

Matote, kiek mes išsirinkome seksualiai susirūpinusių seimūnų: jų yra net ne vienoje Seimo frakcijoje, o praktiškai visose. Argi po to teigsime, kad Seimas nesirūpina liaudimi. Ne, ateis laikas, ir mes lamingi gyvensime – laisvai apsirūkę ir pagal raštelį pasiseksinę – turbūt taip reikėtų lietuviškai pasakyti. 

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje