Skip to content

Visos bėdos – redakcijoje ant delno

Parengė Sigita TELYČĖNAITĖ

Netikėtai iškritęs lapkričio sniegas užgulė laukus ir miškelius, užsnigo atokesnius keliukus bei vieškelius, kurių atskiros atkarpos vargiai valomos ir sunkiai pravažiuojamos. Kaip stabiliai laikosi pirnasis sniegas, nors buvo pranašauta, kad ištirps, taip stabiliai mūsų laikraščio skaitytojai skambina visais varpais į redakciją su skundais – dėl galimybių stygiaus užsiprenumeruoti laikraštį kitiems metams. 

Rimšės, Dūkšto, Vidiškių ir kitų vietovių gyventojai susiduria su nenumatytomis klūtimis vykstančiai laikraščio prenumeratai.

Lietuvos pašte vykstančios reformos daro meškos paslaugą visai regioninei spaudai. Mažesnių kaimelių ir viensėdžių gyventojai pasmerkiami skurdžiam laiškininkų dėmesiui, laukdami ir nesulaukdami tiesioginio dialogo su pašto darbuotoju. 

Tėvų lankyti į Vidiškes atvykusi Vanda, rado galimybę jiems prenumeruoti laikraštį tik Ignalinos pašte. Paskambinusi į redakciją tvirtai pasakė, kad naikinama regioninė spauda ir visi Rytų Lietuvos regioniniai leidiniai pasmerkti mirčiai dėl tokios globalios politikos vystymo kaime. Pasak moters, važinėti į centrinius paštus gali tikrai ne visi, kaimynų paslaugomis naudojasi ne visi senjorai. Darykite kažką – prašė moteris, nes dešimtys kaimo gyventojų liks be būtiniausio leidinio! Panašaus pobūdžio skambučiai redakciją pasiekia kiekvieną dieną, skatindami permąstyti prenumeratos sąlygas ir patiems vykti į pagalbą pas laikraščio skaitytojus.

Skambučiai dėl prasto kai kurių gatvių valymo ar visiškos tamsos, bet kuriuo paros metu, jau nestebina. Taupymas vyksta visur, kur tik įmanoma, jei vadovausimės logika, o ne abejingumu visuomenei… O štai grupelė rajono gyventojų ir svečių pasidžiaugė lapkričio mėnesio renginių gausa, už kuriuos dėkoja visiems jų organizatoriams ir dalyviams, dėkoja už turiningai praleistą laiką mūsų rajone.

Didžiasalio gyventoja (redakcijai žinoma pavardė) susidūrė su kitokio pobūdžio problema: dėl pablogėjusios sveikatos neturi kur ir kam atiduoda savo augintinio šunelio, negali gultis gydymui į ligoninę. Mieli skaitytojai, gal Jums ar kažkam iš jūsų pažįstamų reikalingas ištikimas, vidutinio amžiaus ir vaikus mylintis draugas? Kaip galima padėti moteriai, nuolatos skambinančiai į redakciją dėl tokios situacijos?… Visi gyvūnų globos namai perpildyti.

Taigi, rūpesčių nestinga visiems, bet ateinantis gruodis dovanoja galimybę pasitempti prieš šventes darbuose, juos užbaigti, suskubti su gerais norais, ketinimais ir veiksmais. Adventas kviečia gerumo akcijoms, kuriomis privalėtų būti užpildyta kiekviena žmogaus diena. Tegul nors keletą kartų per metus kažkas mus sustabdo bėgime, priverčia mąstyti apie svaresnius būties dalykus, ragina tapti geresniais… Nes karas, maras ir laikmečio vertybinės sąvokos keičia visuomeninę sąmonę, ir nebūtinai tik į gerą. 

Išklausė ir parengė Sigita 

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje