Skip to content

Kai sukurti darbai lieka mokytojais

Įkvėpti adventiniu laukimu daugelis menininkų dovanoja pasauliui naujus kūrinius. Labiau jaučiamas nei matomas šviesos takas veda visus tikinčiuosius į Kalėdų stebuklo sutikimą. Jau uždegta antroji Advento žvakė. 

Kalbėdami apie Adventą, dažnai akcentuojame į šios laiko atkarpos ypatumus ir visais būdais skatinamą mūsų norą būti geresniais, doresniais šviesos bei ramybės skleidėjais. Pilotas, kalvis, skulptorius – menininkas Raimondas ŽIEVYS priklauso tai grupei žmonių, kuriems Advento išskirtinumas nėra taip aktualus gyvenime. 

„Šiame laikotarpyje gimstantis dirbtinumas savotiškai erzina mane. Esu tikintis, todėl kiekviena mano gyvenimo diena – Adventas, kuomet nuo ryto iki vakaro stengiesi dirbti gerai, visomis išgalėmis, sąžiningai. Kiekvieną dieną galioja tos pačios taisyklės, susikaupimas ir reikalavimai sau bei visai aplinkai. 

Nemoku dirbti ramiai – padrožiu, pakalu, paskraidau lėktuvu… Vėl prie drožybos. Dabar rekonstruoju Strazdų kaimo koplytstulpį, jau į praeitį keliauja pagaminti Molėtų bažnyčios laiptų turėklai ir daugelis visokių sukurtų kalvėje buities detalių, rakandų. Užbaigti darbai pasiekia savo paskirties vietas, juos keičia tolimesnės kūrybinės paieškos. 

Pasibaigus kūrybiniam procesui, pasauliui padovanotas jau užbaigtas darbas lieka asmeniniu mokytoju. Tuomet mąstau, ką daryčiau kitaip kitą kartą, ką keisčiau ir tobulinčiau. Taip, mūsų vaikai ir mūsų sukurti darbai – tikrieji mokytojai, skatinantys neužsibūti sąstingyje, transformuotis ir judėti tik į priekį. Parodoms  ruoštis nespėju, todėl ir nedalyvauju. Iš šalies stebiu visą komercinį Kalėdų reikalą, šitaip vystomą, prisidengiant religija. Gerai, jei kažkam iš kuriančių pavyksta užsidirbti per šį laikotarpį. 

O pačios Kalėdos visada – didelis stebuklas, ateinantis su Kristaus gimtadieniu ir užpildantis įkvėpimu mūsų širdis ir visą mus supančią erdvę. 

Kurdamas, visur ieškau ir įžvelgiu grožį, meilę, pasiduodu harmoningam vedimui įkvėpime“, – pasakoja menininkas R. Žievys, ragindamas visus gyventi čia ir dabar, vadovaujantis Advento rekomendacijomis kiekvieno kasdienybėje. 

Nuotraukos iš asmeninio R. Žievio archyvo

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje