Skip to content

Iš Alytaus – su 9 medaliais

Šį kartą mūsų plaukikai aplankė Alytų. Čia vyko tarptautinės plaukimo varžybos ,,Alytaus Grand Prix“. Į Dzūkijos sostinę susirinko per 400 sportininkų iš Lietuvos, Latvijos ir Estijos, jie atstovavo 25 klubus. Ignalinos rajono švietimo ir sporto paslaugų centro plaukikai iš šių varžybų parsivežė 9 medalius.

Neseniai išrinkta į geriausių rajono sportininkų penketuką Augustė Rakitinaitė vėl demonstravo puikią sportinę formą ir iškovojo du aukso medalius. Plaukdama 100 m peteliške Augustė gerino savo asmeninį ir tuo pačiu Ignalinos rekordą (rezultatas 1 min. 12,73 sek.). 

Du medalius iškovojo bei savo asmeninius rekordus gerino ir Kornelija Jankovičiūtė. 100 m laisvuoju stiliumi ji užėmė antrąją vietą, o plaukdama 100 m krūtine liko trečia. 

Plaukdamas 100 m peteliške aukšto lygio rezultatą pademonstravo Ditas Šidlauskas (1 min. 01,93 sek.) ir iškovojo sidabro medalį suaugusiųjų amžiaus grupėje. Šioje rungtyje tarp savo bendraamžių bronzos medalius iškovojo Deividas Žilėnas ir Nojus Vaitkevičius. 

Plaukdamas 100 m nugara trečiąją vietą tarp suaugusiųjų iškovojo penkiolikmetis Matas Šurna, o dar vieną bronzos medalį Ignalinai iškovojo Emilija Vasiljevaitė 100 m krūtine rungtyje. Puikiai 100 m laisvuoju stiliumi plaukė jaunasis Adrijus Krikščionaitis, savo praeitų metų rezultatą pagerindamas net 27 sek. Jis tarp vienuolikmečių iškovojo penktąją vietą tarp 20 dalyvių, o iki bronzos medalio jam trūko tik 1 sek.

Tokie mūsų plaukikų rezultatai, savaime suprantama, pasiekiami tik nuolatinio, kryptingo ir atsakingo darbo dėka. Plaukiko aukšto meistriškumo rezultatų siekimas susideda iš 9 savaitinių treniruočių po 1,5 val. vandenyje bei 6 savaitinių treniruočių po 45 min. treniruoklių salėje. Po šių varžybų stipriausi ignaliniečiai ir toliau ruošiasi pagrindiniams sezono startams, o Ditas Šidlauskas, Matas Šurna ir Augustė Rakitinaitė įvykdė normatyvus į Lietuvos plaukimo suaugusiųjų čempionatą bei planuoja startuoti su stipriausias šalies plaukikais gruodžio 15–17 d. Druskininkuose.

Autoriaus nuotr.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje