Skip to content

Skaitanti ir kurianti Ignalina pasirodė Briuselyje

Šią savaitę Briuselyje vyko Europos komisijos programos „Erasmus+“ 35-mečio uždarymo renginys. Jame dalyvauti ir pristatyti vykdomą itin sėkmingą Europoje nuskambėjusį projektą pakviesti Ignalinos viešosios bibliotekos atstovai.

Šiais metais sėkmingiausiu Europos Komisijos projektu laikoma ir gyvenimus keičianti programa „Erasmus+“ švenčia 35 metų jubiliejų. Programa „Erasmus+“ buvo pradėta kaip aukštųjų mokyklų studentų mainų iniciatyva, tačiau per 35-erius metus programa išsiplėtė ir atvėrė daugiau galimybių visiems švietimo sistemos dalyviams. Programos galimybėmis gali pasinaudoti visi – nuo darželinuko iki senjoro – per tarptautinius mainus, praktikas, savanorystę, jaunimo ar suaugusiųjų švietimo projektų įgyvendinimą.

Tai populiariausia Europos Sąjungos žinių ir patirčių mobilumo programa, Lietuvoje veikianti jau nuo 1998-ųjų, kurios galimybėmis per pastaruosius 7 metus pasinaudojo ir iš Lietuvos mokymosi tikslais išvyko beveik 100 tūkst. piliečių. Per metus vidutiniškai „Erasmus+“ finansuoja 20 tūkst. dalyvių.

Šią savaitę Briuselyje vykstančiame 35-mečio uždarymo renginyje pakviesti veiklas pristatyti sėkmingiausi projektai. Vienas iš jų – Ignalinos viešosios bibliotekos projektas EURead&Art („Europa skaito ir kuria“), kurį ir Briuselyje, suaugusiųjų švietimo sesijoje pristatė bibliotekininkės Sandra Rastenytė ir Dovilė Rakštelytė. 

Šis tarptautinis programos „Erasmus+“ projektas, vienijantis net šešias Europos šalis ir septynis partnerius (Italija, Graikija, Slovėnija, Vokietija, Prancūzija), kurį koordinuoja Ignalinos viešoji biblioteka, vykdomas jau metus. Projekto tikslas – sukurti tarptautinę europinę knygų reklamos platformą, kurioje talpinami perskaitytų ir pačių sukurtų knygų anonsai. 

Viešosios bibliotekos nuotr. 

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje