Skip to content

„Vidiškių gimnazija davė kruopų visoms rajono gimnazijoms…“

Net Mokslo metų pradžios dieną nebuvo tokios Vidiškių gimnazijos apgulties, kaip gruodžio 29-tosios vakarą: ir dalyviai, ir žiūrovai, ir svečiai atvyko į atgimusį KARNAVALĄ. Kaip sake gimnazijos direktorė Jūratė Sveikauskienė, pandemija nesužlugdė mokyklos tradicijų ir net po dvejų metų pertraukos, nors ir nedrąsiais žingsniukais, vėl ėmė viskas stotis į vietas. 

Ne tik veidą, bet sielą turinti Vidiškių gimnazija jau tris dešimtmečius puoselėja senas ir kuria naujas tradicijas. Viena iš tokių – paskutinis mokyklą baigiančiųjų vyresnėlių renginys – karnavalas. Šiais metais karnavalo tema – PASAKOS. Kiekviena klasė rinkosi sau patinkančią pasaką, ją savaip interpretavo: pritaikė šių dienų aktualijoms, parinko muziką, šokius, žodžius, dekoracijas, kai kurie net kaukes ir karnavalinius drabužius pasigamino ir štai… –  kvapą gniaužiantis reginys. 

O viskas prasidėjo nuo senelio ir senelės, kurie gyveno ant aukščiausio Vidiškių kalnelio, kai vieną dieną pas juos sugužėjo anūkai, išsiilgę senelių pamokymų ir tikrų pasakų. Apie vilką ir ožiukus pasaką pasekė spalvota ir labai miela pirmokų ir antrokų komanda. Toliau visus trečiokai ir ketvirtokai nuskraidino į Snieguolės ir pamotės pasaką. Penktokai filosofavo apie gėrį ir blogį, pasinaudoję Grimų miestelyje, medkirčio namuose, gyvenančių Jonuko ir Grytutės istorija. Šeštokai priminė apie Alisą Stebuklų šalyje, o septintokai – batuoto katino gudrybes. Paaiškėjo, kad ir nykštukas Nilsas Karlsonas gyvena Vidiškėse ir retkarčiais su aštuntokais lanko Vidiškių gimnaziją. Gimnazistai jautriai ir jau ne taip pasakiškai, o labiau dramatiškai perteikė Hanso Kristiano Anderseno „Coliukę“, šmaikščiai priminė „Raudonkepuraitę“ ir Pinokio istoriją. Žadą atėmė, kai scenoje pasirodė Adamsų šeimynėlė, kuri, kaip paaiškėjo, slapta valdo visą mokyklą, nes jai priklauso ir tėvai, ir mokytojai… 

Nors renginys užtruko kelias valandas, bet atrodė, jog praėjo vienu įkvėpimu. 

Direktorė Jūratė Sveikauskienė džiaugėsi puikiu reginiu ir padėkojo visiems, padėjusiems šį vakarą padaryti tikra švente. Prisidėjo net tik mokiniai ir mokytojai, bet ir visa mokyklos bendruomenė: Violetos ir Karolio Baltakių šeima, Dovilės ir Valdo Rakštelių šeima, Linos ir Stasio Cicėnų šeima, Dalia Zubrovė, Rita Čeponienė, Žydrė Grinkevičienė, Vaidas Ragauskas, Danuta Andrejeva, Janina Garnevičienė, Alytė Panavaitė, Solveiga Patiejūnienė, Dovilė Rakštelienė, Kęstutis Urbonas. 

Žodį tarė ir vaikų šventę stebėję Ignalinos rajono savivaldybės meras Justas Rasikas bei Vidiškių seniūnas Alfredas Aškelėnas. Kaip sakė meras, Vidiškių gimnazija davė kruopų visoms rajono gimnazijoms. Jis apdovanojo Jaunųjų talentų konkurso nugalėtojus. Šiais metais taip pat išrinkti ir apdovanoti nugalėtojai, labiausiai pasižymėję 2021–2022 mokslo metais intelektualinėje, kūrybinėje, meninėje veikloje. Jais tapo abiturientai Skaistė Meškelaitė ir Linas Martinkėnas. Taip pat meras pasveikino gimnazijos bendruomenę, Kalėdinės puošybos konkurso įmonių, įstaigų, bendruomenių kategorijoje laimėjusią II vietą. 

Po kalbų ir sveikinimų Vidiškių gimnazijoje pakvipo tikra magija. Scenoje pasirodė magijos meno virtuozas Mantas Wizard, kuris puikia iškalba, išradingumu, triukais ir rankų miklumu sužavėjo net ir visko mačiusius skeptikus. 

Nors ir prisisėmę įspūdžių visiems metams, vidiškiečiai neskubėjo skirstytis: iki vidurnakčio visi šėlo diskotekoje. 

Vidiškių gimnazijos nuotr. 

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje