Skip to content

Kanapių aliejus – išnaudokite odos grožiui

MI informacija

Kanapių sėklų aliejus nuo seno žinomas kaip vertingas maisto produktas. Jis išsiskiria maistinių medžiagų įvairove, pasižymi priešuždegiminiu, virškinimą gerinančiu, imunitetą teigiamai veikiančiu poveikiu. Italijos mokslininkų 2017 metais paskelbtas tyrimas parodė, jog kanapių produktuose esantis kanabidiolis potencialiai teigiamai veikia nervų sistemos funkcijas.

Kanapių aliejų galima naudoti ne tik maistui – jis plačiai naudojamas ir kosmetikos pramonėje, ypač odos priežiūros priemonėse. Ir nors rinkoje gausu kosmetinių produktų su kanapių aliejumi, kad įsitikintumėte jo poveikiu, į savo grožio rutiną galite pasitelkti ir įprastą maistinį kanapių aliejų.

Slopina uždegimines odos reakcijas

Jeigu jūsų oda linkusi alergizuotis, dažnai kamuoja bėrimai ar uždegiminės odos ligos – kanapių aliejus gali padėti spręsti šias problemas. „Healthline“ rašo, jog, slopindamas odos sudirgimus, kanapių aliejus ramina, glotnina, regeneruoja odą.

Apsaugo nuo neigiamo išorės poveikio

Kanapių aliejus padeda sumažinti neigiamą išorės poveikį odai. Jis atstato apsauginį odos barjerą, apsaugo nuo žalingo laisvųjų radikalų ir kitų toksinų poveikio. Reguliariai naudojant kanapių aliejų, oda atrodo skaistesnė, jaunatviškesnė.

Giliai drėkina

Kanapių aliejus – veiksmingas odos drėkiklis. Naudokite kanapių aliejų susiduriant su odos išsausėjimo sukeliamu pleiskanojimu, niežuliu, tempimu. Jis efektyviai sudrėkina odą neužkimšdamas porų, padeda išsaugoti odos elastingumą. 

Lėtina senėjimo procesus

Dėl sudėtyje esančių omega rūgščių ir vitaminų A, C, E, kanapių aliejus gali sumažinti raukšleles ir apsaugoti nuo ankstyvo odos senėjimo.  

Kokiai odai tinka kanapių aliejus?

Kanapių aliejus tinka visų tipų odai, tačiau ypač rekomenduojamas probleminei, mišriai odai. Dėl savo priešuždegiminio ir sebumo išsiskyrimą reguliuojančio poveikio, kanapių aliejus gali padėti palengvinti aknės simptomus. Jis tinkamas norint sumažinti išsiplėtusias poras, odos riebalavimąsi.

Skirtingai negu daugelis įprastų mišriai ar riebiai odai skirtų kosmetikos produktų, kanapių aliejus neišsausina odos, o subalansuoja odos drėgmę, todėl gali būti naudojamas ilgą laiką.  Jis nealergizuoja jautrios, į sudirgimus linkusios odos, kadangi pasižymi stipriu raminamuoju, maitinamuoju ir drėkinamuoju poveikiu.

Kanapių aliejus gali būti naudojamas vietoje serumo, kremo, arba įmaišomas į kosmetikos priemones.  

Aukščiausios kokybės kanapių aliejai ir kiti kanapių produktai parduotuvėje: https://cbd-oil.lt/produkto-kategorija/kanapiu-aliejus/  
Literatūros ir mokslinių tyrimų sąrašas: 

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/28412918/

https://www.healthline.com/health/hemp-oil-for-skin

Dar nėra komentarų, būkite pirmasis pakomentavęs!


Pridėti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Orai Ignalinoje

Reklama ir skelbimai svetainėje