Skip to content

Kaip įrengti vaikams žaidimų erdvę kieme?

MI informacija

Šiltesnės dienos skatina daugiau laiko praleisti lauke, o pavasaris jau ne už kalnų. Jei galvojate pakeisti savo namo ar sodo namelio sklypo išvaizdą ir norite jame rasti papildomos vietos vaikams žaisti bei pailsėti, pristatome, kaip suplanuoti privataus sklypo žaidimų ir poilsio zoną keliais paprastais žingsniais!

1 žingsnis: tinkama vieta

Kurioje vietoje sode geriausia įrengti žaidimų aikštelę? Planuojant žaidimų aikštelę vaikams, verta atsižvelgti į keletą veiksnių.

Norint apsaugoti vaikus nuo kaitrios saulės vasarą, verta žaidimų aikštelę pastatyti pavėsingoje vietoje, po medžių priedanga (tačiau nepamirškite laikytis tinkamo atstumo nuo šakų) arba įrengti stogelius nuo saulės. Gerai, jei vieta, kur vaikai žais, yra atokiau nuo vartų ar garažo ir tuo pačiu yra globėjų matomoje vietoje, pvz., prie terasos ar virtuvės langų, kad vaikai galėtų būti stebimi.

Apie vaikų žaidimo zoną verta galvoti ne tik kaip apie vietą, kurioje yra smėlio dėžė ar žaislai, bet labiau holistiškai, kaip apie erdvę, kurioje vaikai leis laiką, tobulės, atras pasaulį ir ilsėsis. Todėl pasirūpinkime ir atitinkama žaidimų aikštelės aplinka.

Sodinkite valgomus, nenuodingus augalus ir spalvingas gėles, kurios privilios drugelius. Jei patys mėgstame sodininkauti, supažindinkite su šiuo hobiu ir savo vaikus. Padėkite jiems įsirengti nuosavą daržą arba gėlyną.

Jei žaidimų aikštelė yra arti sklypo ribos, verta ją nuo gatvės apsaugoti tvora ar augmenija (gyvatvorėmis, medžiais, krūmais), kad būtų užtikrintas vaikų privatumas, o erdvė apsaugota nuo triukšmo bei išmetamųjų dujų.

2 žingsnis: dydis

Įrenginių vaikų žaidimų zonai kieme pasirinkimas visų pirma priklauso nuo ploto, kuriame galite ką nors statyti. Atskiri objektai turi būti išdėstyti tinkamu ir saugiu atstumu vienas nuo kito, kad vaikai galėtų saugiai jais naudotis, pvz., čiuožykla bei supynės turėtų būti viena nuo kitos nutolusio bent keletą metrų, kad neįvyktų nelaimingų ir skaudžių susidūrimų. Tačiau net ir mažiausioje erdvėje galima suplanuoti funkcionalią žaidimų aikštelę, tereikia kūrybiškumo.

3 žingsnis: statybinės medžiagos

Žaidimų aikštelė sode yra investicija daugeliui metų į priekį! Užuot griebę į rankas pačias pigiausias medžiagas, kurios susidėvi po vieno sezono, verta apsvarstyti galimybę įsigyti kokybiškas statybines medžiagas, kurios jums puikiai ir ilgai tarnaus.

Grindims naudokite tik kokybiškas lentas. O jei norite, kad jų priežiūra nereikalautų daug jūsų brangaus laiko, rinkitės inovacinius sprendimus. Kalbame apie kompozito terasines lentas, kurias galite pritaikyto kone bet kur, o taip pat ir vaikų žaidimų zonoms. Daugiau informacijos rasite čia: https://www.prodeck.lt/

4 žingsnis: interjeras

Žaidimų aikštelė turėtų būti estetiškai derinama su aplinka. Jūsų sodas dekoruotas klasikiniu, elegantišku stiliumi, o gal minimalistiniu ir moderniu? Ir vienu, ir kitu atveju verta pasitelkti medieną. Ji tinka prie bet kokio interjero ar eksterjero, o ypatingai sode. Grindims rinkitės praktiškas kompozito lentas. Medžio kompozito terasos lentos kaina gali priklausyti nuo keletos aspektų, tokių kaip: kiekis, norimo lentomis iškloti ploto forma, spalva. Sienoms idealiai tiks iš vijoklinių augalų ar gyvatvorių suformuotos sienelės. Kad viskas derėtų tarpusavyje, smėlio dėžę rinkitės iš medienos (tik nepamirškite jos impregnuoti), o kitus žaidimų objektus, tokius kaip čiuožykla ar sūpynės, rinkitės neutralių spalvų, pernelyg nerėžiančių akies.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje