Skip to content

Butų ūkis mus išties apgaudinėja jau pusantrų metų

Jonas BALTAKIS (Rajono savivaldybės tarybos narys)

Sausio 27 d. išspausdinus straipsnį „Ar žinote, kad Butų ūkiui jau pusantrų metų mokame… panaikintą mokestį?“, meras su Butų ūkio direktoriumi Artūru Jatuliu šoko gintis ir įrodinėti, kad jie teisūs, o aš esą pučiu burbulus. Į savo melo ratus įkinkė invazinę „Ignalinos dieną“. Jau iškart įtaru, kodėl savo atsakymą į straipsnyje iškeltą kaltinimą sukčiavimu jie publikuoja ne pagrindiniame savo informacijos šaltinyje – savivaldybės interneto tinklalapyje, o skaitale, kaimuose mėtomame nemokamai? Atsakymas aiškus – todėl, kad žino, jog jie neteisūs, bet kažkaip atsiliepti reikia. O kartu reikia, kad jų „tiesą“ perskaitytų kuo mažiau žmonių.

Išsamų straipsnį apie šio valdžios melo anatomiją šiandien spausdiname 2 psl. Esmė šio sukčiavimo – kas nuo 2021 m. liepos 1 d. išties buvo panaikinta? „Ignalinos dienos“ paskvilyje A. Jatulis teigia: „Pabrėžiu – galios neteko tik 2012 m. sprendimo Nr. T-179 2 punktas, bet ne visas nurodytas tarybos sprendimas“. Tačiau ar 2021 m. birželio 29 d. sprendime taip nurodyta. Ne. Taip perskaityti, tikriausiai, sugeba tik A. Jatulis. Na, ir meras. 2021 m. birželio 29 d. sprendime Nr. T-127 rašoma, kad galios neteko ne 2012 m. sprendimo 2 punktas, o sprendimo PRIEDO 2 PUNKTAS, kuriame ir buvo nustatytas nuolatinės techninės priežiūros (eksploatavimo) tarifas. Tai kas meluoja? Todėl A. Jatulis „Ignalinos dienoje“, kaip esą įrodymą, kad jis teisus, pateikia ne visą 2012 m. tarybos sprendimo nuotrauką, o tik jo dalį be priedo. Tai – gryna manipuliacija gyventojų sąmone.

Sausio 31 d. aš rajono savivaldybei (administracijos direktorei ir Butų ūkio direktoriui) įteikiau raštišką rajono tarybos nario paklausimą ir prašau atsakyti į du klausimus: 

1. Kada bus oficialiai pripažinta, kad Butų ūkis pusantrų metų iš daugiabučių gyventojų eksploatacijos mokestį ėmė neteisėtai.

2. Kaip gyventojams bus atlyginta jiems padaryta žala (kiekvienam apytikriai po 70 eurų).

Atsakymo į paklausimą raštu laukiu įstatymo numatytais terminais. Negavus jo ar jei atsakymas dėl nekonkretumo netenkins ir neatsakys į visuomenei rūpimą klausimą, pasilieku teisę skųsti aukštesnėms instancijoms.“

Vakar ryte atsakymo dar nebuvau gavęs.

Dar rajono merą derėtų paklausti – ar ne laikas jau sudaryti komisiją šiai Butų ūkio sukčiavimo istorijai ištirti? Meras dievagojosi, kad bus sudaryta komisija ir gyventojai informuoti dėl bandymo iš biudžeto Šilumos tinklams neteisėtai pervesti 260 000 eurų esą filtrams pirkti, mat jis apie tai nežinojo, jį esą apgavo. Kur ta komisija ir jos rezultatai? O kaip šiuo atveju? Meras žinojo ar ne, kad Butų ūkis 18 mėnesių tylomis neteisėtai iš kiekvieno rajono gyventojo, gyvenančio daugiabučiame name, kišenės traukė pinigus? 

Aš, ko gero, nuo šiol eksploatacijos mokesčio Butų ūkiui nemokėsiu tol, kol atgausiu savo pinigus. Nemokėsiu pusantrų metų, tiek, kiek jis nepagrįstai savinosi mano pinigus. 

4 komantarai (-ų)

  1. Apie ką čia primalta? Nemokėk tų mokesčių, kam tai rūpi!

    • mokykis skaityti. Kritinio mąstymo nei pas tave, nei pas kitus komjaunuolius su jokia iljičiaus lempute nerasi

      • Barakas. Komjaunuoliai valstiečius skraudžia! Gal partijos bičiulis Dolgov galėtų padėti razrinkt, kodėl Baltakiui mokesčiai pakilo?

  2. Jam viskas bus blogai kol valstiečiai sugriš į valdžia. Kažkaip neužsimena apie buto ūkio nuotikius valdant valstiečiams. Lagaminėliu perdavimas merui, procentai nuo renovuotu objektu. Arba norint išsinuomuot valstybinį objektą, duok bratka pinigėlių tamsiai po to susimokėti šviesiai ir procento nepamiršk nuo pelno. PIRMIN! Rašykit tamsta korespondentė. Ar partija uodega prispaudė? Trintukas ir tiek.


Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje