Skip to content

Jaunieji robotukų kūrėjai dalyvavo tarptautinėse varžybose

Ežerų krašto direktorato informacija

Šaunios Visagino ir Ignalinos mokyklų robotikos komandos praėjusį savaitgalį (sausio 26 d.) dalyvavo tarptautinėse robotikos varžybose Preili mieste Latvijoje. Nepaisant to, kad daugeliui mokinių ir mokytojų tai buvo pirmosios varžybos, pavyko pakankamai sėkmingai sudalyvauti. 

Viena iš mūsų komandų pasiekė net finalą. Iš daugelio disciplinų kiekviena komanda galėjo pasirinkti tą, kuri yra įdomiausia bei, kurioje yra pajėgūs susirungti su kitais dalyviai. Preiliuose tai jau penktasis robotikos čempionatas, tad renginio dalyvius stebino dalyvių bei rungčių gausa. Registruotų dalyvių buvo daugiau nei 300, o rungčių apie aštuonias. Varžybos vyko Preilių miesto gimnazijoje, kuri svetingai priėmė tokį gausų dalyvių būrį. Kadangi renginys vyko visą dieną, tad vaikai gerokai pavargo, ypač mažieji dalyviai, tačiau atsiliepimai apie renginį buvo kuo geriausi. Dalyviai, demonstruodami savo pagamintų robotų galimybes, vieni kitus labai įkvėpė, tad labai tikimės, kad sekančiose varžybose, į kurias jau mes pakviesime kovo mėnesį, visi bus dar labiau pasiruošę ir patobulėję. 

Tos drąsios mūsų komandos su atsidavusiais mokytojais priešakyje yra iš Ignalinos Česlovo Kudabos gimnazijos, Visagino „Atgimimo“ ir „Verdenės“ gimnazijų bei Gerosios vilties“ progimnazijos. Šios ir sekančios dvejos varžybos bei konferencija yra projekto „RoboNet“ veiklos, kurios užbaigs dvejus metus trukusį projektą. Kad galėtų dalyvauti varžybose, tiek vaikai, tiek mokytojai turėjo gerokai padirbėti jau antrus metus veikiančiuose robotikos būreliuose. Projekto metu, mokykloms buvo nupirkta robotikos įranga, parengtas mokymosi vadovėlis, apmokyti robotikos būrelių mokytojai.

„IT programavimo ir robotikos kompetencijų plėtra pasienio regionuose Latgalos, Visagino ir Ignalinos mokyklose“ (RoboNet) įgyvendina VšĮ „Euroregiono Ežerų kraštas direktorato biuras“, finansuoja Latvijos ir Lietuvos bendradarbiavimo per sieną 2014–2020 m. programa bei Ignalinos, Visagino ir Zarasų savivaldybės.

Ežerų krašto direktorato nuotr.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje