Skip to content

Dar vienas įrodymas, kad Butų ūkis meluoja

Jonas BALTAKIS (Rajono savivaldybės tarybos narys)

Metų afera, kai Butų ūkis pusantrų metų iš daugiabučių namų, kuriuos eksploatuoja ši įmonė, gyventojų ėmė eksploatacijos mokestį, kuris panaikintas buvo jau nuo 2021 m. liepos 1 d., dar neužgeso. Galimai taip iš gyventojų neteisėtai susižerta apie 250 tūkst. eurų. Nors užtenka perskaityti 2021 m. birželio 29 d. rajono savivaldybės tarybos sprendimą Nr. T-127, kad įsitikintum, jog eksploatavimo mokesčio tuomet po dviejų dienų nebeliko, valdžia vis vien gieda savo giesmę. Beje, šis sprendimas atsirado ne iš geros valdžios valios, o vykdant (pavėluotai) aplinkos ministro 2018 m. gegužės 3 d. įsakymą Nr. D1-354.

Minėtas sprendimas buvo priimtas visam rajonui. Ignalinoje, Vidiškėse, Dūkšte ir kai kuriuose kaimuose daugiabučius namus, kuriuose nėra namų bendrijų, eksploatuoja Butų ūkis, o štai Didžiasalyje – įmonė „Didžiasalio komunalinės paslaugos“. Šios įmonės vadovai T-127 sprendimą 2021 m. perskaitė teisingai, taip, kaip parašyta, ir iki tol imtą eksploatacijos mokestį panaikino. Dabar Didžiasalyje imamas administravimo ir techninės priežiūros mokestis, eksploatavimo mokesčio nėra. Tas pats rajono tarybos sprendimas, bet du požiūriai į jį. Kad meras ne itin raštingas, galiu suprasti (jis nelankė net vidurinės mokyklos, mokėsi pagal adaptuotą programą), o Butų ūkio direktorius A. Jatulis kaip ir normalius mokslus baigė, bet neperskaito, kas parašyta, ir gana.

Dar sausio 31 d. savivaldybės direktorei įteikiau paklausimą, kuriuo prašiau atsakyti į du klausimus: 

„1. Kada bus oficialiai pripažinta, kad Butų ūkis pusantrų metų iš daugiabučių gyventojų eksploatacijos mokestį ėmė neteisėtai.

2. Kaip gyventojams bus atlyginta jiems padaryta žala (kiekvienam apytikriai po 70 eurų).

Atsakymo iki šiol negavau.

Aš asmeniškai nemokėsiu to eksploatacinio mokesčio (man jis 4,06 Eur). Jau už sausį. Tegul Butų ūkis duoda į teismą, ten ir išsiaiškinsim, kas teisus, o kas ne.

K. Pabijuto pieš.

13 komentaras

  1. Sakote meras nelankė mokyklos – pateikite įrodymus.

    • mokyklą lankyt privalo visi, deja baigt ją ne visiems pavyksta

      • nu kai kas mokyklą baigia besimokydami namie:))))) ir netgi įtikina ignalinskus, kad prancūzų kalbą moka…Yra mokytojai, kurie papasakotų, kaip ypatingai gabų ir ramų jaunuolį mokė namie.

        • Prašom mokytojus kurie gali papasakoti į dienos šviesa.

  2. Taigi kaip kompensacija meras skyrė rinkimine akciją už šildymą.Lygu.

  3. Labai keista,kad autorius siekdamas savo politinių tikslų ir šmeiždamas kitą asmenį naudoja sąvokas, susijusias su vaikų specialiaisiais poreikiais. Manau tėveliai,auginantys vaikus ,kurie ugdomi pagal panašias programas,išreikš savo nuomonę per rinkimus. Jų tarpe būsiu ir aš.

    • išlysk iš mokyklos koridoriaus, kur kiekvienam kampe patyčios knibžda. Jokio šmeižto čia nėra, pasakyta vieša paslaptis apie išsimokslinimą.

      • „Milda”,negali būti vieša paslaptis ten,kur nėra logikos. Jei žmogus buvo mokomas pagal adaptuotą programą,jis negalėjo baigti vidurinio. Tuomet apie kokį magistrą kalba eina? Jei jau klojama teisybė,klokite iki galo- kur ir kada,koks žmogus mokėsi,ką baigė ir pan. Juk tai vieši asmenys,jų biografijos lengvai prieinamos ir patikrinamos.

  4. Kaip keista, kad tarybos narys kaltina „Butų ūkį” neteisėtai renkant mokestį. Nors „Butų ūkis” vadovaujasi tarybos sprendimais.Tarybos sprendimo tekstas ir pakeistas sprendimas atsidarius paieškos svetainėje aiškus, galiojantis kol neužginčytas. Klausimas, jei tarybos narys matė neteisingai redaguotą savo sprendimą ir nieko nesiėmė kaip pats sako daugiau nei metai, tai kaip tai vadinti jei ne kenkėjiška veikla rajono gyventojų atžvilgiu? Laukė rinkimų?

  5. Tai meras prieš 4 metus Ignalinos kultūrnamyje tada prisistatydamas kandidatu gyrėsi, kad jau beveik parašė magistrinį darbą ir liko tik apsiginti Riomerio universitete, o šiemet vėl to pačio kandidato biografijoj nurodytas toks pats išsilavinimas kaip ir prieš 4 metus – Vilniaus kooperacijos kolegija. Kiek dar mero kadencijų reiks, kad apgintų tą savo magistrinį.

  6. Mums universitete dėstytojai sakė, kad mes ruošiami vadovauti. Įdomu, o Vilniaus kooperacijos kolegijoje (kur Meras mokėsi) ką sakė dėstytojai ? Gal, kaip Komunistų partija mokė, kad nesvarbu kuo tu buvai – svarbu kuo tu esi dabar ar panašiai.

    • Stasy,į rinkimus eina tavo buvusios partijos kolega su suklastotu vidurinės baigimo pažymėjimu ,gal ir dėl to teisėsi,o čia gi gal ir tikras buhalteris.

      • Labau daug GAL


Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje