Skip to content

Tiesiog cirkas

Mūsų Prezidentas informavo Tautą, kad jis stovėjo Sąjūdžio mitinguose.

Proga buvo tinkama: pasakyti, kad tuo metu, kai jis tuose mitinguose stovėjo, apie pedofilus Seime negalvojo.

Štai tokia „pedofiliška“ istorija. Kabutėse todėl, kad pagal nekaltumo prezumpciją, kuri tarsi turėtų būti teisingumo pagrindas, asmuo yra nekaltas tol, kol jo kaltumo nepripažįsta teismas. Taigi palaukime teismo, ir tada sužinosime, ar viskas nesibaigs taip, kaip Garliavos istorija. Nesinori tikėtis, kad taip nutiks, nes tada mūsų teisėsauga dar labiau nelabai kaip atrodytų. Pagyvensim – pamatysim.

Įdomesnė istorijos pradžia. Kaip sakoma, tik faktai. Sausio 20 d.,, penktadienį priešpiet generalinė prokurorė Nida Grunskienė informavo Seimo pirmininkę Viktoriją Čmilytę-Nielsen, kad ketina kreiptis į Seimą dėl Seimo nario neliečiamybės panaikinimo. „Tačiau nei pavardė, nei, sakykim, partija, kuriai priklauso šis Seimo narys, įvardinti nebuvo – taip teigia generalinė prokurorė, ir Seimo pirmininkė jai neprieštarauja.

Tos pačios dienos 20 valandą tuo metu Čilėje buvęs Seimo narys Kristijonais Bartoševičius parašė Vyriausiajai rinkimų komisijai prašymą  išbraukti jį iš Seimo narių.

K. Bartoševičiaus pavardę Generalinė prokuratūra įvardijo tik pirmadienį, po to, kai buvo viešai žiniasklaidoje paskelbta, kad šis traukiasi iš Seimo.

Štai tada opozicija labai panoro sužinoti, ar Seimo pirmininkė sako tiesą, kad ji K. Bartoševičiaus pavardės nežinojo ir jo neinformavo. Generalinė prokurorė tą patį sakė, bet opozicijai tai nerūpi, ji šito aiškintis nenori. 

Tiesą sakant, nori ne visa opozicija. Jeigu visa norėtų, jau būtų ir komisija sukurta, ir gal net V. Čmilytė-Nielsen apklausta. Labiausiai nori šito Demokratų partijos „Vardan Lietuvos“ liaudyje kažkodėl vadinamos „Mentovka“ (gal todėl, kad joje yra buvusių „mentų“, kurių nederėtų painioti su šiuolaikiniais policininkais), vedlys Saulius Skvernelis ir, žinoma, Seimo Regionų frakcijos seniūnė Rita Tamašunienė.

Na ir, žinoma, pasireikšti nepraleido progos buvusi artimiausia R. Karbauskio bendražygė, buvusi S. Skvernelio bendražygė, vadinama „Berijos anūke“, kuri už visą opoziciją patikino, kad ji „opozicija“ esanti šokiruota.

Būtų labai įdomu sužinoti, kieno liežuvis čia buvo toks ilgas, bet S. Skverneliui ir kompanijai rūpi tik sužinoti, ar Seimo pirmininkė sako tiesą. Ar generalinė prokurorė, kuri sako tą patį, susimokė su Seimo pirmininke meluoti – natūraliai toks klausimas turėtų kilti – šitai kompanijai nerūpi.

Skvernelininkų ir socdemų siūlymo inicijuoti neeilinę Seimo sesiją, kad būtų išsiaiškinta, kas nutekino informaciją K. Bartoševičiui, nepalaikė ne tik „valstiečiai“, kas yra suprantama, žinant, kaip Ramūnas Karbauskis „mėgsta“ S. Skvernelį, bet ir „darbiečiai“. Pastarųjų atstovas Vytautas Gapšys pasakė, kad „jie nori daryti politinį šou“. 

Kokia čia naujiena – nori daryti politinį šou. O kuo jie ten Seime visą laiką užsiima? Šou, ir ne tik politiniu. 

Beje, dėl paties žodžio „šou“. Tarptautinių žodžių žodynas sako, kad „šou – prabangus pramoginis renginys, kuriame dalyvauja garsūs aktoriai, sportininkai“. Dėl aktorių – čia viskas tvarkoje, pats K. Bartoševičius „Dviračio žiniose“ vaidino „Mėslitos“ vadovą. Tuo ir išgarsėjo, nors  kaip aktorius jis… S. Skvernelis į aktorius tiktų, bet jis dažnai persistengia. Kaip sakoma, „perspaudžia“. Sportininkų Seime irgi turime. Nors į galvą tik Vytauto Aleknos pavardė ateina, bet turėtų būti ir daugiau.

Dėl prabangos ir pramogos… Nežinau, nei prabanga Seimas nežiba, ten bufete prabangesnio konjako negausi, nei pramoga tokia jau didelė. Gal tiksliau būtų visa tai vadinti politiniu cirku. Jeigu dar profesionalų politinį klouną Petrą Gražulį pridėsime… Žodžiu, ne politinis šou, o tiesiog cirkas.

S. Skvernelis, kadaise pats su teisėsauga (teisėtvarka?) susijęs, turėtų spėti, kad informacija apie K. Bartoševičių galėjo nutekėti iš prokuratūros. Sužinojus, kas skambtelėjo K. Bartoševičiui į Čilę (specialistai sako, kad numerį sužinoti nebūtų problema), būtų galima pasvarstyti, kam tai buvo naudinga. O gal tas triukšmas dėl V. Čmilytės-Nilson tam ir sukeltas, kad būtų nukreiptas dėmesys nuo tikrųjų „plepučių“? Kaip sakoma, kas gali paneigti… 

Tarp kitko, S. Skvernelis pareiškė, kad kai opozicija ateis į valdžią, bus atkurti geri santykiai su geriausia Putino drauge Kinija. Darykite išvadas, tarp kitko.

Liberalų sąjūdžio pirmininkas Eugenijus Gentvilas stebėjosi, kodėl K. Bartoševičiaus skandalas kilo dabar, kai iki Seimo rinkimų dar pusantrų metų. Atvirkščiai, jeigu tikėsime sąmokslo teorija, tai kaip tik viskas gerai suplanuota: paminėsite mano žodžius – teismas bus ne anksčiau kaip po metų, ir galime laukti panašių istorijų, kaip Klonio gatvėje. Kandidatą į tetos Neringos vietą jau turime, socialinės kanalizacijos tinkluose jis jau aktyviai reklamuojamas.

Cirkas atvažiavo ir išvažiuoti nesirengia. Cirko dirigentu (direktoriumi?) besistengiantis būti pilietis prisimena kadaise stovėjęs mitinguose. Už tai tikrai nebaudžiama.

BNS Gedimino Savickio nuotr.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje