Skip to content

Butų ūkis – stručio pozoje

Jonas BALTAKIS (Rajono savivaldybės tarybos narys)

Jau rašiau, kad sausio 31 d. savivaldybės direktorei (ir Butų ūkiui) įteikiau paklausimą, kuriuo prašiau atsakyti į du klausimus: 1. Kada bus oficialiai pripažinta, kad Butų ūkis pusantrų metų iš daugiabučių gyventojų eksploatacijos mokestį ėmė neteisėtai. 2. Kaip gyventojams bus atlyginta jiems padaryta žala (kiekvienam apytikriai po 70 eurų). Pavėluotai, bet vakar gavau atsakymą iš Butų ūkio direktoriaus A. Jatulio. Štai jis:

Atsakydami į Jūsų paklausimą „Dėl panaikinti, bet vis imamo Butų ūkio eksploatacijos tarifo“ informuojame, kad UAB Ignalinos butų ūkis Ignalinos rajono daugiabučių namų gyventojams bendro naudojimo objektų nuolatinės techninės priežiūros (eksploatacijos) tarifą skaičiuoja vadovaujantis 2014-10-30 Ignalinos rajono savivaldybės tarybos sprendimu Nr. T-196 „Dėl Ignalinos rajono savivaldybės tarybos 2012 m. lapkričio 22 d. sprendimo Nr. T-179 „Dėl uždarosios akcinės bendrovės Ignalinos butų ūkio ir uždarosios akcinės bendrovės „Didžiasalio komunalinės paslaugos“ teikiamų paslaugų tarifų nustatymo“ pakeitimo.

Jūs čia viską supratote? Aš supratau tik tai, kad Butų ūkis vykdo tik tuos rajono tarybos sprendimus, kurie jam palankūs, o nenaudingus tiesiog ignoruoja. Po visų atsakyme išvardintų sprendimų nėra paskutinio – 2021 m. birželio 29 d. rajono savivaldybės tarybos sprendimo Nr. T-127 – kuriuo tie tarifai nuo tų metų liepos 1 d. panaikinti. Juk reikia vadovautis pastaruoju, bet jis nenaudingas, nes per metus galimai bus prarandama apie 170 000 Eur. Štai „Didžiasalio komunalinės paslaugos“, priėmus sprendimą Nr. T-127, eksploatavimo mokestį nuo 2021 m. liepos 1 d. panaikino ir iš gyventojų jo neima. 

Atsakyme Butų ūkis šį mokestį dar vadina „techninės priežiūros tarifu“, bet toks mokestis jau yra (pažiūrėkite į mokesčių lapelį). Išeitų, kad imami du mokesčiai už techninę priežiūrą, o taip vėl gi būti negali. Trumpai sakant, Butų ūkis užėmė stručio pozą – galvą į smėlį ir nieko nežinau, nieko negirdžiu, nieko nematau. 

13 komentaras

  1. Kito kelio neliko. Gavę sąskaitas apmokant už paslaugas minusuokim eilutėje „Eksploatavimo išlaidos” nurodytą sumą. Prie šitos valdžios su jų melu ir apgaulėm kitaip nesusidorosim. Protestuokim nors tokiu būdu.

  2. Straipsnio autorius ir kaip bebūtų keista tuo pačiu ir tarybos narys, nors kompetencija verčia tuo abejoti, nesugeba perskaityti, kad abu teisės aktai nusakantys mokestį galioja, mokesčio pavadinimas skiriasi. Skelbta beje e-seimo teisės aktų registre. Jei kas ir kaltas šioje situacijoje tai taryba, kurios narys dar vis yra straipsnio autorius. Aiškinkitės viduje dėl galimai padarytų klaidų ir taisykit savo sprendimus jei klaida vistik yra, o kol kas „Butų ūkis” turi vadovautis tuo kas parašyta. Jei neturit kuo užpildyti laikraščio įsidėkit politinę reklamą ir neklaidinkit žmonių.

    • Sprendimai priimti esamos daugumos,dėl kurių bus sudaryta komisija vadovaujama mero.

      • Tesingai, paprastai toks reiškinys kai paisoma daugumos nuomonės vadinamas demokratija 🙂. Bet kalba ne apie tai. Kalba šiuo atveju apie tai ar paskelbtas teisės aktas atitinka tą už kurį balsavvo ar nebalsavo tarbos nariai, ar tas nelemtas 2 punktas panaikintas priedo ar ne. Save gerbiantis tarybos narys (jei rūpi rajono žmonės o ne tik rinkimai), matydamas samoningą ar ne klaidą tarybos sprendime turėjo iš karto užginčyti.

        • apie kokią demokratiją čia šnekama, juk taryboje sėdi avių banda . Ar tai dauguma?Cirkas .
          Vsio zakonno.URA

          • Į avių bandą panašesni tie, kurie nemastydami tiki pigiom rašlevėlių temom sutaupytom iki rinkimų. Reikia suprasti, kad autorius atsakingas tiek pat kiek ir likusi taryba, tik deja bando pasinaudoti avinų banda🙂. Sprendimas priimtas 2021-06-21, kodėl tarybos narys neginčijo ir neskundė jo šitiek laiko? Nusikalstamas aplaidumas!

    • ko jūs čia tarybos narį kaltinat?? o ką veikia kontrolės ir audito tarnyba, kurios funkcija prižiūrėti kaip valdomi mūsų visų pinigai? Ar niekam neįdomu? Priėmė taryba sprendimą, o toliau visiems po*ui, kas kaip nori taip ir daro ir sprendimus pagal save supranta.

      • Esate teisi. Su paprastu žmogeliu savibledoje ir jos įstaigose niekas net šnekėtis nenori. O jei šneka tai apdurmina ir vsio zakono. Taško mūsų visų mokesčius kaip kam šauna į galvą. O dauguma mūsų išrinktųjų atstovauti mūsų rajono gyventojų interesus kaip avinai, tyli nes sotūs arba užspringę gautom privilegijom, …

      • Puikus Jūsų pastebėjimas, ypač antra dalis. Kam reikalingas tarybos narys, kaip pats deklaruoja jau dvidešimt metų, jeigu jo darbas ir sprendimai visiems (Jūs tinkamą žodį pavartojot), sėdėjo pusantrų metų, tyliai mokėjo „neteisėtą” mokestį, ir staiga praregėjo😀, kviečia revoliucijai. Galėjo kreiptis į Jūsų minėtą kontrolės ir audito tarnybą, privalėjo. Bet kadangi rūpi ne žmonės o rinkimai…..

  3. nemokėkim to mokesčio!!!!!!!!!!!!!!!!!

    • Pritariu. mūsų visas daugiabutis nutarė nemokėti. Gal ir peticiją kokią surašysim

      • Pritariu. Nemokėkim. Kad mokestį iš mūsų plėšia be teikalo aišku kaip dieną. Savivaldybės galva nė kriu kriu… Galvojau jau penktadieniniuose Gasparavičienės ale mero atsakymuose, kaip visada plyšaus, Baltakis puola. Bet ne, tyli. NEMOKĖKIM.

  4. Jonai kiek metų ne mokejote prie valstiečių už būsto paslaugas ir šildymą ? Dabar matau sunku orientuotis tame mokėjimo sąskaitoje 🤣


Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje