Skip to content

Saldumynai, kuriais gali mėgautis visi

MI informacija

Vieni negali gyventi be gyvūninės kilmės maisto produktų, o kiti vertina tik augalinės kilmės maistą. Tai parodo, kad visų mūsų mitybos įpročiai skirtingi, tačiau tai neužkerta kelio kiekvienam iš mūsų mėgautis pačiais gardžiausiais saldumynais. Šiandien trumpai pakalbėsime apie skanėstus, kurie tobulai tinka tiek veganams, tiek vegetarams. Jais mėgautis, žinoma, gali ir visavalgiai.

Kramtomi saldainiai „AIRHEADS“ – retro stiliaus saldainiai

Kramtomi saldainiai „AIRHEADS“ savo sudėtyje neturi jokių gyvūninės kilmės ingredientų, todėl jie idealiai tinka vegetarišką bei veganišką mityba propaguojantiems žmonėms. Tamprūs ir ne per kieti kramtomi saldainiai išsiskiria skonių gausa. Sakoma, kad šie mėlynių, arbūzų, vyšnių ir kitų skonių saldainiai mūsų skonio receptoriams yra tikra šventė, kurią suteikia prinokusių vaisių sultingumas bei gaiviai saldžiarūgštis arba saldus jų skonis. „AIRHEADS“ kramtomi saldainiai yra be gliuteno. Jų sudėtyje nėra ir žemės riešutų ar jų pėdsakų, todėl šie saldainiai yra tinkami ir smaližiams, kurie kenčia nuo alergijų riešutams. Košeriniams „AIRHEADS“ saldainiams lengvai suteiksite norimą formą (ištempsite, susuksite į ritinėlį ar kamuoliuką ir pan.), todėl valgymo procesas bus dar malonesnis.

Kramtomi saldainiai „LEMONHEAD“ – saldainiai su citrinos sultimis

Smulkučiai, sodriai geltoni „LEMONHEAD“ vegetariški skanėstaii su saldžiai rūgščiu apvalkalu yra tobulas skanėstas visiems, kurie mėgsta pereinančių skonių saldumynus. Šių saldainių sudėtyje yra vitaminų A ir C, taip pat kalcio bei geležies. Vegetarams bei veganams tinkantys gelsvieji saldainiukai dėl savo smulkumo nėra geriausiais pasirinkimas vaikams, nes vaikai, skubėdami valgyti, gali užspringti.

Pastilės „ICE BREAKERS SOURS“ – becukris gardumynas

Becukrės pastilės „ICE BREAKERS SOURS“ yra itin populiarios Jungtinėse Amerikos Valstijose. Tobulą jų skonį jau spėjo pamėgti ir lietuvaičiai. Tik iš augalinės kilmės ingredientų gaminamos arbūzų, mandarinų bei obuolių skonio pastilės yra gaminamos be pridėtinio cukraus tik su saldikliais, todėl net ir suvalgius didelį jų kiekį nejausite energijos šuolių.

„TWIZZLERS“ – savotiško skonio guminukai

Netradicinių skonių mėgėjams tikrai patiks „TWIZZLERS“ guminukai. Šios minkštos ir spalvingos guminukų lazdelės būna braškių, vynuogių, citrinų, mėlynųjų aviečių, apelsinų ir arbūzų skonio. Pažymėtina, kad šie veganams bei vegetarams tinkantys guminukai yra priskiriami košerinių skanėstų grupei.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje