Skip to content

Dūmai iš požeminio konteinerio

Lina BAUŠIENĖ

Nors ugniagesiai gelbėtojai nuolat aiškina, kad neužgesintų pelenų negalima pilti į konteinerius, tačiau vis pasitaiko atvejų, kai žmonės elgiasi neatsakingai. Prieš keletą dienų Ignalinos m. į pusiau požeminį konteinerį, skirtą buitinėms atliekoms, nenustatytas asmuo išpylė neatvėsusius pelenus, laimei, šįkart didelių nuostolių  išvengta tik per plauką.

Vasario 13-ąją, 16.08 val., Bendrasis pagalbos centras sulaukė pranešimo, kad Ignalinoje, Liepų g. 5, dega komunalinių atliekų konteineris. Į įvykio vietą buvo pasiųsti ugniagesiai gelbėtojai. Jiems atvykus paaiškėjo, kad iki nelaimės buvo likęs vos vienas žingsnis – plastikiniame konteineryje rūko šiukšlės. Dūmus pastebėjo ir tarnybas iškvietė neabejingi gyventojai. Atskubėję ugniagesiai gelbėtojai konteinerį užgesino. Nuostolių išvengta. Konteinerio keisti nereikės, jis beveik nesugadintas. Ant sniego, šalia konteinerio, pastebėtas ryškus pelenuoto kibiro įspaudas. Ugniagesiai pažymi, kad plastikiniai konteineriai dega ypač greitai, o savivaldybė patiria didelius nuostolius.

Ignalinos priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba primena gyventojams, kad jie privalo laikytis Bendrųjų gaisrinių saugos taisyklių, kitaip gresia ne tik baudos, bet gali tekti ir atlyginti žalą savivaldybei. Bendrųjų gaisrinių saugos taisyklių 156 punkte sakoma, kad smilkstančias anglis, pelenus ir šlaką galima pilti ne arčiau kaip 15 metrų nuo pastatų, o laikyti nedegioje taroje – ne arčiau kaip 6 m nuo pastatų.

Pelenus į konteinerį galima pilti tik įsitikinus, kad jie pilnai atvėsę ir tik tinkamai supakuotus, t. y. supiltus į maišelį ir sandariai užrištus mesti į mišrių atliekų konteinerį.  Mieli gyventojai,  elkitės atsakingai, suvokit, kad sudegęs konteineris – tai ne tik finansiniai nuostoliai, nes sugadintą konteinerį reikia pakeisti kitu, o tai papildomai kainuoja,  bet ir nepatogumai aplinkiniams – sudegus bendro naudojimo konteineriui patys neturėsite kur mesti savo atliekų. Be to, išmetus į konteinerį karštus pelenus, pradeda smilkti ir jame esančios atliekos, išsilydžius konteineriui, jos pabyra ant žemės, aplink sklinda nemalonus kvapas, argi to reikia mūsų miestui?

Autorės nuotr.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje