Skip to content

Kaip šv. Valentinas baudžia rajono valdininkus

MI informacija

Redakcija kasdien gauna vakar dienos policijos įvykių suvestines. Trečiadienį gautas toks pranešimas: „2023-02-14, apie 17.35 val., kelyje Strigailiškis–Vaišniūnai sustabdyto patikrinimui automobilio SUBARU LEGACY vairuotojui (gim. 1971 m.) nustatytas 2,77 prom. girtumas. Pradėtas ikiteisminis tyrimas“. Tai sunkus girtumo laipsnis. Kadangi policijos pranešimuose nėra pavardžių, net inicialų, iš karto nežinai, koks čia pilietis toks girtas keliuose šlaistosi. Tačiau viešumo yla iš maišo greitai išlenda, ypač tuomet, kai tas šlaistūnas – žinomas asmuo. Taip ir šįkart. Kas važiavo ir pripūtė 2,77 prom., jau buvo aišku kitos dienos ryte. Facebook’as lūžo nuo komentarų ir pašaipų. Tas ponas Nr. 2,77 – Ignalinos šilumos tinklų direktorius Saulius Rukšėnas (nuotr.). Įdomu, jo likimą dabar lems jo paties apsisprendimas atsistatydinti, ar žodį tars meras? Tas SUBARU automobilis – valdiškas, jis buvo sulaikytas, atridentas į polcijos komisariato kiemą, kur ir nakvojo.

Įdomus ir dar vienas niuansas. Atsimenat 2020 m. skandalą, kai girtas už vairo įkliuvo tuometis rajono mero pavaduotojas. Jis tuomet taip pat  įkliuvo vasario 14-ąją, tą pačią Valentino dieną, kaip ir dabar S. Rukšėnas. Tuomet ir galvoji, kodėl toks rūstus mūsų valdininkams šv. Valentinas? O gal jam kažkuo nusidėjo miesto seniūnas Valentinas ir taip dabar įsimylėjėlių patronas keršija? 

O Šilumos tinklų direktorius turi ko graužtis. Ne tik kad įkliuvo ir jam gresia baudos, teisių praradimas ir baudžiamoji byla, bet ir todėl, kad pralaimėjo dvikovą minėtam buvusiam vicemerui. Šis prieš trejus metus pripūtė 2,78 prom., o S. Rukšėnas – tik 2,77. Visa viena šimtąja atsiliko, kažkaip nesolidu tokiam vyrui. To negana, beviltiškai pralaimėta 46-erių moteriškei, kuri diena anksčiau (vasario 13 d.), sustabdyta Ignalinoje, pripūtė net 3,29 prom. (skaitykite „Iš įvykių suvestinių…“).  

Vieša paslaptis, kad S. Rukšėną šiam postui Vilniuje surado meras, o šis dabar prieš rinkimus tokią kiaulę jam pakišo, kad „geriau“ ir tyčia nesugalvosi.

Redakcija

Redakcijos archyvo nuotr.

11 komentaras

  1. Gaila žmogaus. susigadino gyvenimą. Bauda, teisės. o dar Subaru konfiskuos ir už tai teks susimokėt savivaldybei. Nereikėjo, Sauliau, važiuot kur Rasikas kviečia, oi nereikėjo. Gaila.

  2. Senai gatavas važinėja,tik dabar įkliuvo,o iš Vilniaus už gėrimą irgi išprašė,rasikas žinojo tik toleravo tai kaip ir inžinierius nuotolinių dirba kelis metus,sako rasikas leido

  3. Žmonės kalba, kad prieš dvi ar tris savaites yra pakliuvęs dar vienas savivaldybės sistemoje dirbantis žmogus. Tik ne tokia stambi žuvis ir ne su tarnybine mašina. Kažkodėl apie tai nutylima ir savivaldybės administracija neapgailestauja ir nereiškia susirūpino, kad to netoleruos. Matyt saviškis tai uždangstys. Ir šis būtų buvęs išgelbėtas jei ne viešumas. Tegyvuoja teisingumas ir demokratija pagal socialdemokratiją.

    • Matomai Tverečiaus seniūnas dirbdamas nuotoliniu būdu nežino kad jo pavaldinė įkliūvo , ir dar su 2,15 pripūtimu, o tai jau sunkus girtumo laipsnis, irgi pradėtas ikiteisminis tyrimas. Tai kaip čia yra? Niekas nieko ir visiems viskas gerai? Seniūnui galima apsimesti kad nieko nežino?

  4. Sėkmės šiam žmogui gyvenime linkiu, įveikti bėdą, pakilti ir gyventi toliau. Visi, kas su tuo susidūrę ar turi bėdų dėl savo šeimos narių, žino, kaip tai baisu ir piaro iš to nedaro.

  5. Taip, tai sunki liga,gal tai bus postūmis gydymo pradžios,nuo savęs nepabėgs į Ignalina.

  6. Nu jo, kas mums suteikė teisę žmogiui diagnozę nustatyti. O jei jūs kalbat apie ale „bėdą” tai seniai turėjo būti išspręsta dėl jo galimybės eiti tokias pareigas, o teisingiausiai net negalėjo būt pakviestas Ignalinon. Negi visi pamiršom kaip Rasiko komanda savo darbą pradėjo nuo įstaigų spintelių kratų.

    • oi nepamiršo kai kurie seniūnai, kai stalčius ir spintas direktorka su meru tikrino.

  7. Bet klaunu klaunas sukure pats nauja v etata,ir v turedamas pats girtas važinneja keistas kaškoks.

    • Redaktor,išsiaiškinkit,sustabdė darbo laiku apie 16-30,ipūtė ne 2,77 o 3,9, kur kas nuslėpta,kodėl.

  8. O baltakio dukra pjanica?


Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje