Skip to content

Du trečdaliai apklaustųjų mero veiklą vertina neigiamai

MI informacija

Šia, jau tradicine tapusia, iniciatyva siekiama toliau plėtoti diskusiją, kokios merų asmeninės ir dalykinės savybės lemia gerus rezultatus, atkreipti dėmesį į galbūt tyliai, bet efektyviai dirbančius merus, palyginti gyvenimo kokybę, verslo aplinką savivaldybėse, paskleisti gerąją vadovų patirtį, atrasti nesėkmių priežastis, silpnąsias vietas. Metų mero rinkimai portale alfa.lt prasidėjo sausio 25 d. ir balsavimas tęsėsi iki vasario 24 d., 22 val. Visi iki sausio 25 d. pateikti balsai buvo anuliuoti. Taip pat buvo kasdien peržiūrimi ir anuliuojami nesąžiningai sugeneruoti balsai.

Lietuvoje, kaip žinia, yra 60 savivaldybių, 60 merų. Kiekvienoje savivaldybėje buvo apklausiami gyventojai, taip pat įvairios ministerijos, tarnybos, bendruomenės, kuriems reikėjo atsakyti į klausimą, kaip jie vertina savo rajonų merų veiklą – teigiamai ar neigiamai. Deja, merai savo darbais neblizgėjo, teigiamai įvertinta tik 16 Lietuvos merų, o 44 merai nušvilpti. Tarp jų ir Justas Rasikas. Jo veiklą neigiamai įvertino 1272 respondentai arba 74,52 proc. Teigiamai veiklą įvertino 435 apklaustieji (25,48 proc.).

Pažiūrėkime, kaip įvertinti aplinkinių rajonų vadovai. Utenos meras A. Katinas: 1510 (74,20 proc.) neigiamai, 525 (25,80) teigiamai. Zarasų meras N. Gusevas: 1066 (69,31) – neigiamai, 472 (30,69) – teigiamai. Švenčionių meras R. Klipčius: 2105 (35,59) – neigiamai, 3810 (64,41) – teigiamai. Molėtų meras S. Jauneika: 1121 (47,46) – neigiamai, 1241 (52,54) – teigiamai. Visagino meras E. Galaguz: 1764 (39,98) – neigiamai, 2648 (60,02 proc.) – teigiamai.

Merai atsakė ir į apklausos organizatorių klausimus. Štai kaip atsakė mūsų rajono meras.

Ar dalyvausite mero rinkimuose?

Taip.

Ką įvardintumėte didžiausiu savo konkurentu?

LVŽS („valstiečius“).

Ką laikote didžiausiu savo pasiekimu mero poste?

Didžiosios Britanijos atsinaujinančios energetikos kompanijos „Aura Power Developments“ 675 MW instaliuotos galios saulės parko, ateityje teiksiančio bendruomenėms didžiulę naudą, statybą.

Ar nesigailite tapęs meru?

Ne.

Ką norėjote pakeisti savo savivaldybėje, bet iki šiol nepavyko?

Nepavyko perimti savivaldybės nuosavybėn geležinkeliečių vaikų vasaros stovyklos prie Gavio ir Gavaičio ežerų.

Kas labiausiai trukdo įgyvendinti pažadus rinkėjams?

Nepalankus investicijoms laikotarpis (COVID-19, nelegalių migrantų krizės suvaldymas rajone), elektros kainų šuolis, įsisenėjusios turto valdymo problemos.

Kokias tris didžiausias problemas būtina išspręsti Jūsų savivaldybėje?

Nedarbo lygis, nepalankūs demografiniai rodikliai, įsisenėjusių problemų sprendimo spartinimas.

Kuris meras, Jūsų nuomone, yra nusipelnęs metų mero vardo?

Kijyvo meras Vitalijus Klyčko.

Ką ketinate veikti kai nebebūsite meru?

Ketinu būti išrinktas.

Parengta pagal alfa.lt apklausos rezultatus

7 komantarai (-ų)

  1. Koks meras tokie ir pavaldiniai,šilumos tinklų Sauliukas padares kiaulės akis atsiprašinėja ir nori dirbt,savigarbos ar moralės nerasta,na tik prisigėriau,kol nieko neužmušiau noriu dirbt,nes kam laidokai reikalingi.Negano to ,toks pats irgi su nekaltom akim,kandidatas į tarybą darbo metu vykdo tiesiogini mobingą prieš darbuotojus versdamas psirašyti raštą ,koks direktorius geras kai buna blaivus,be jo įmonė prapuls.Kada ir prie kokios vadžios taip buvo ,ogi prie komunystų,kaip žmonės prigasdinti jei ne už mane tai priešas,va jums ir mero darbo rezultatas.

    • Mobingas vyksta 4 metus, ypač savivaldybėje. Jo vykdytoja Balinskiene su Cirkliškio diplomu. O kad mobingu užsiima mero klapčiukas nieko stebėtino….

  2. Toopų topas——Ketinu būti išrinktas!!!

  3. Kažkas baisaus, šilumos direktorius, mero bičiulis, atsiprašė ir toliau matyt „sėkmingai” vadovaus įmonės darbuotojams, nes meras su palaiminga šypsenėle -žvelgė į savo bičiulio atsiprašinėjimą. Paskaitykit kiek vien pastarosiomis dienomis girti vairuotojai pražudė nekaltų žmonių ir vaikų. Šaunu kad atsirado pilietiškų žmonių ir pranešė policijai apie „girtą” valdišką automobilį kelyje. O meras per tarybos posėdį pareiškė, kad dėl direktoriaus atsakomybės pasisakė savivaldybės administracija, o ne jis. Matyt meras nusprendė, kad atsakomybės iš direktoriaus negalima reikalauti, nes jis jo draugelis. O gal juos riša piniginiai reikalai ir meras prisibijo, kad nebūtų atskleista kokia nors nedorybė.

  4. Meras pijokus myli,darbo Žymantą žadėjo iš visur atleisti,iš vicemero atleido,dėl tarybos nario mandato apsgalvojo,daugumos nebus.

  5. Visas šitas murkdymasis – postai saviems, žmonių laikymas tik mase, viena nuomonė, bauginimas- primena sovietinius laikus, kai valdžioje buvo komunistai. Laiko ratas pasisuko- valdžioje komjaunuoliai.

  6. Siaubo siaubas.greiciau visa sita pasbaigtu…tegul isrenka bet kuri…tik ne sita vagi…yra kandidatu geru ir kompetentingu sarase..Duok .Dieve..kad situacija pasikeistu.Melskomes


Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje