Skip to content

Butų ūkiui už skolas išjungta elektra

Jonas BALTAKIS (Rajono savivaldybės tarybos narys)

Negirdėtas atvejis. Vakar energetikai atėjo ir už skolas išjungė elektrą… Butų ūkiui. Tai trijų įmonių sujungimo į vieną pasekmė. Sakėm, kad ir ši reforma bus „pravalas“, nes tris ubagus sujungus į vieną, tai vienas didelis ubagas su didele terba ir gausis, bet gi neklausė, mat opozicija esą nieko nesupranta. Tokio atvejo, kad valdžios įmonė palikta be elektros, dar niekada rajone nebuvo. 

Kitos naujienos

Tik prasidėjęs išankstinis balsavimas savivaldos rinkimuose jau pirmąją dieną virto skandalu. Įtarimų dėl rinkėjų papirkinėjimo kilo vienai Švenčionių gyventojai, kuri įsitikinusi, kad taurelės nevengiantys rinkėjai už atlygį buvo verčiami balsuoti už vieną iš kandidatų į merus. Ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas, gavus informacijos, kad iš Švenčionėlių miestelio keli asmenys automobiliu bus vežami į Švenčionyse esančią rinkimų apylinkę, kad, įtariama, už atlygį balsuotų vykstančiuose išankstiniuose savivaldybių tarybų ir merų rinkimuose. Tyrimas pradėtas siekiant išsiaiškinti tikslias įvykio aplinkybes, ar asmenys nebuvo papirkti, siekiant paveikti jų valią rinkimuose. Ikiteisminį tyrimą atlieka Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Švenčionių r. policijos pareigūnai, tyrimui vadovauja Vilniaus apylinkės prokuratūros prokurorai, rašo šalies žiniasklaida.

Galimi neskaidrumo vėjai pučia pas kaimynus, o kaip mūsų rajone? Įtartinai daug balsuoja išankstinio balsavimo dienomis ir pas mus, Ignalinoje zuja šiaip jau iki tol nematyti džipai, nes mažam miestely bent iš matymo pažįsti ne tik visus žmones, bet ir daugumą automobilių. Netvirtinu, kad vyksta kažkas neteisėto, juk nepagautas – ne vagis, tačiau žinant visas juodąsias technologijas ir šios valdžios neskaidrumą, įtarimų kyla. Juolab, kaip įsitikinau per visą priešrinkiminį mėnesį, ši rajono rinkimų komisija dirba blogiausiai nei visos iki šiol buvusios. Kiek opozicija nesiskundė dėl pažeidimų, viskas kaip žirniai į sieną. Visi skundai apie tai, kaip rinkimų įstatymą pažeidinėjo meras, seniūnai, kiti savivaldybės darbuotojai, kaip netinkamose vietose kabinami valdančiųjų plakatai. Tarkim, žmonės man skambino bent iš keturių seniūnijų ir pasakojo, kad meras, štai dabar (online), po sodybas vaikšto kartu su seniūnais. Šiems, kaip valstybės tarnautojams, agitacija draudžiama. Skambinu rajono rinkimų komisijos pirmininkei R. Šatienei, sakau, važiuokit, sugausit už rankos. Kur tau. Sako, tai dabar nėra kam čia iš mūsų važiuoja, gal jūs nuvažiuokit, nufotografuokit, nufilmuokit, parašykit ir mums atsiųskit…

Vasario 28-ąją nuėjusi balsuoti viena ignalinietė (pavardė žinoma) papasakojo tokią istoriją: „Įėjau su gautais biuleteniais į vieną laisvą balsavimo kabiną (kitos buvo užimtos). Žiūriu, paliktas kažkieno moteriškas rankinukas. Staiga įeina moteris ir sako – aš čia darbo nebaigiau ir paprašė išeiti. Išėjau iš kabinos, stoviu, nežinau kaip elgtis. O rinkimų komisijos pirmininkė situaciją mato, bet vaikšto po salę ir plepa telefonu. Tai čia taip galima – įeiti į balsavimo kabiną, po to išeiti kažkur, vėl sugrįžti?..“

Už tai kitos pusės skundus apie tariamus mano ir laikraščio pažeidimus nagrinėjo uoliai. Tarkim, mano rašinius apie iškirstus medžius ir „išvalytus“ NŽT sklypus Aukštaičių g. gale pripažino nepažymėta agitacija. Beje, už tai, kad savivaldybė iškirto ten buvusius medžius, savivaldybės ekologas Nedas Lukoševičius, išdavęs leidimus kirsti, aplinkosaugininkų jau nubaustas pinigine bauda.

Išvada: jei matote akivaizdžius pažeidimus, būkite pilietiški, netylėkite. Bet apie tai praneškite ne rinkimų komisijai ir net ne VRK, o praneškite respublikinei žiniasklaidai, interneto portalams (Delfi, lrytas.lt, 15min.lt ir kt.), kaip kad padarė švenčioniškė. Žiniasklaida greičiau į viską reaguoja.

xxx

Nepatvirtintais duomenimis, girtas vairavęs automobilį Šilumos tinklų direktorius S. Rukšėnas vos po pusmečio darbo bus priverstas palikti šias pareigas. Bet po rinkimų, kad dabar mažiau pesimizmo būtų.

7 komantarai (-ų)

  1. Jau pasiteisinimai prasideda, kas kaltas, kad vėl prapylėt.

  2. Na nevisai taip ,nors taip vadinasi naujas darinys,išjungta vandentekio kontoroje kol kas kaip įspėjimas,bet nieks negarantuoja kad nebus išjungta visiems įrengimas,tada jau tikrai reiks bėgt į krūmus ,bet sako jau iškirto.

  3. Ne tie veikėjai bemoksliai šiurpina, o nesusivokiantys komunistai ir jų palikuonys komjaunuoliai, kurie balsuos už juos.

  4. Geb. redaktoriau, sugrįkim iš akmens amžiaus kai elektra atjunginėti vaikščiojo energetikai, dabar tai atliekame nuotoliniu budu. Ir tai įvyko dėl operatoriaus techninės kaltės, nespėjus laiku pasiekti dokumentams adresatą. Gal vis delto reikėtų kažkiek pasidomieti info, o ne vadovautis neišmanėlio tauškalu.

  5. Reik prie prie Šilumos ūkia prijungt Butų ūkį. Ten Rasiko draugui savivaldybė pinigų negaili. Susimokės skolas ir galės reikala aplaistyti. .

  6. Ponas Jonai..nerasykit nieku..gal esat Rasikinis.Yla is maiso islindo…kur musu mokesciu moketoju pinigai…kurie buvo imami uz nieka

  7. Stanislovas
    Butų ūkis be elektros buvo parą, kol nesuderino skolų grąžinimo grafiko.


Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje