Skip to content

Mūsų plaukikai garbingai atstovavo Lietuvai Rygoje ir išbandė naują ,,Žalgirio“ baseiną Kaune

Šį savaitgalį Ignalinos plaukikai garsino ne tik mūsų miesto vardą, bet ir garbingai atstovavo Lietuvos rinktinei Baltijos šalių čempionate.

Matas Šurna Rygoje pademonstravo labai aukšto lygio rezultatą, plaukdamas 100 m nugara ir iškovojo Lietuvai sidabro medalį. Jis pirmą kartą įveikė 1 min. ribą (rezultatas 59,64 sek.). Dar vieną sidabro medalį jis laimėjo plaukdamas kombinuotoje estafetėje su antrąją Lietuvos komanda, kuri į priekį praleido tik pagrindinę šalies rinktinę. Bronzos medalį, plaukdama 200 m peteliške, iškovojo Augustė Rakitinaitė. Puikiai ji plaukė ir perpus trumpesnę distanciją tuo pačiu stiliumi, pagerindama savo asmeninį, o tuo pačiu ir Ignalinos rekordą (1 min. 10,16 sek.). Lietuviai dominavo šiose varžybose, jaunių ir jaunimo amžiaus grupėse įveikdami Latvijos ir Estijos nacionalines rinktines.

Tuo pačiu metu kita grupelė mūsų plaukikų išbandė neseniai duris atvėrusį Kauno ,,Žalgirio“ baseiną, kur susirinko per 500 jaunųjų sportininkų. Čia puikiai pasirodė Kornelija Jankovičiūtė. Ji plaukdama 200 m laisvuoju stiliumi laimėjo sidabro medalį, tik 0,25 sek. nusileidusi Kauno plaukimo sporto mokyklos auklėtinei. Nedaug iki medalių šiose varžybose trūko Adrijui Krikščionaičiui ir Vyčiui Šidlauskui.

Autoriaus nuotr.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje