Skip to content

Paskutinis išeinančio mero kaprizas

Kai pirmadienį vieni džiūgavo, kiti liūdėjo dėl mero rinkimų rezultatų ir manė, kad rinkimuose padėtas taškas, staiga atėjo žinia, kad nesugebantis pralaimėti J. Rasikas rajono apygardos rinkimų komisijai įteikė skundą, kad balsus reikia perskaičiuoti. Viso rajono. Nors nei teisinio pagrindo, nei kito aiškaus motyvo nebuvo. Logika viena: visi rinkimų komisijų nariai esą buvo pervargę ir galėjo padaryti skaičiavimo klaidų. Blaiviai mąstanti apygardos rinkimų komisija galėjo atmesti skundą, kaip nepagrįstą, bet neatmetė. Kadangi dauguma komisijos narių – savivaldybės darbuotojai, mero pavaldiniai, tad net šefo kaprizams priešintis nevalia. Kai laimėjusio rinkimus Laimučio Ragaišio skundas pasiekė Vyriausiąją rinkimų komisiją, ši taip pat balsų perskaičiuoti nerekomendavo. Tačiau ir neuždraudė. Tad dauguma komisijos narių pasisakė už perskaičiavimą motyvuodami tuo, kad esą būtų išsklaidytos bet kokios abejonės dėl rinkimų skaidrumo. 

Prie šio darbo keturias valandas triūsė 20 žmonių. Rezultatas – iš L. Ragaišio krepšio išėmė 2 balsus, kuriuos pripažino negaliojančiais. Mat du rinkėjai biuleteniuose ties pavarde esantį rutuliuką užbraukė ne X, o pabraukė jo pavardę. Rinkimų apylinkės komisija, kurioje taip buvo balsuota, turėjo apsvarstyti vietoje ir kitoje biuletenio pusėje parašyti, kad biuletenį pripažino galiojančiu ir pasirašyti. Tas nebuvo padaryta, tad perskaičiuojant šie biuleteniai ir buvo pripažinti negaliojančiais. Pasak rinkimų komisijos pirmininkės Rasos Šatienės, du balsai rasti papildomai J. Rasiko naudai. Tad summa summarum (lot. sumų suma) galutinis rinkimų rezultatas – 3614:3514 L. Ragaišio naudai. Kitaip sakant, jo 102 balsų pranašumas sumažėjo iki apvalaus 100. Taškas.

Galutinius savivaldos rinkimų rezultatus Vyriausioji rinkimų komisija planuoja tvirtinti penktadienį. Iki to laiko turi būti išnagrinėti visi skundai, galintys turėti įtakos rinkimų rezultatams.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje