Skip to content

Kaip pritaikyti ventiliacijos elementus prie interjero?

MI informacija

Ventiliacijos grotelės ar difuzorius dėl funkcijos paprastai yra vienintelis matomas vėdinimo sistemos elementas. Todėl renkantis juos verta atkreipti dėmesį ne tik į jų funkcines savybes, bet ir į išvaizdą. Juolab kad dabar galime rasti įdomaus dizaino grotelių bei difuzorių, kurie bus elegantiška interjero detalė.

Ventiliacijos grotelių/difuzorių paskirtis

Vienbučiuose namuose šie ventiliacijos elementai dažniausiai naudojami mechaninio vėdinimo sistemose su rekuperacija, o kartais ir karšto oro iš židinio paskirstymo sistemose. Ventiliacijos grotelės ar difuzoriai įrengiami vėdinimo kanalų galuose. Per juos šviežias oras nukreipiamas į patalpas arba iš jų pašalinamas panaudotas oras. Grotelių ar difuzorių konstrukcija leidžia reguliuoti oro srautą, t. y. tiekiamo arba šalinamo oro kiekį. Tai leidžia atitinkamai sureguliuoti visą vėdinimo sistemą. Priklausomai nuo šių elementų konstrukcijos, oras gali būti tolygiai paskirstomas visomis kryptimis. Grotrelių ar difurozių vieta ant lubų arba viršutinėje sienos dalyje (prie lubų) lemia vėdinimo kanalų pravedimo būdas – jie turi būti vedami nuo oro ruošimo įrenginio (rekuperatoriaus) į atskiras patalpas. Paprastai šie ortakiai tiesiami pakabinamų lubų erdvėje arba ant lubų virš konkrečios patalpos, į kurią jie turi būti nuvesti, nes tada juos lengviausia paslėpti ir paskirstyti po visą namą. Tada lengviausia išvesti galus į žemiau esančio kambario lubas.

Kaip pritaikyti ventiliacijos elementus prie interjero?

Ventiliacijos elementus galima pasirinkti taip, kad jie derėtų prie aplinkos arba būtų eksponuojami kaip dekoratyvinis elementas namuose. Įdomus sprendimas yra modernūs difuzoriai ar grotelės, išsiskiriantys unikaliu dizainu, kuriame dera aukščiausia kokybė ir dėmesys naudingosioms savybėms. Galite rinktis apvalų arba kvadratinį difuzorių, ir kiekvieną iš jų – daugybės spalvų variantų. Galite rinktis klasikinę baltą ir pastaruoju metu madingą juodą matinę spalvą. Dėl to groteles ar difuzorių lengva priderinti prie įvairaus stiliaus interjerų, įrengtų klasikiniu, minimalistiniu, loftiniu ar industriniu stiliumi. Difuzoriai pagaminti iš plieno lakštų, todėl jų konstrukcija yra stabili ir tvirta, atspari pažeidimams ir garantuojanti ilgametį ir nepriekaištingą veikimą. Jų paviršius dažniausiai padengtas milteliniais dažais, kurie užtikrina ilgaamžiškumą ir spalvų stabilumą.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje