Skip to content

Dėl miestų apšvietimo sutrikimų

MI informacija

Sutrikęs apšvietimas, palikęs kuriam laikui tamsoje Ignaliną, Dūkštą ir Didžiasalį, nebuvo balandžio pirmosios pokštas. Tuo labiau, kad tai jau gal trečias panašus atvejis per neilgą laiką. Rajono meras J. Rasikas pirmadienį rimtam pokalbiui pasikvietė Ignalinos m. seniūną Valentiną Rumbutį ir savivaldybės administracijos Informatikos ir bendrųjų reikalų skyriaus vedėją Vilių Gasiukevičių.

Pokalbio metu buvo akcentuota, kad Ignalinos m., Didžiasalio ir Dūkšto seniūnijų gatvių apšvietimo spintos valdomos centralizuotai. Ignalinos mieste yra 16 spintų, Didžiasalio – 5, Dūkšto seniūnijoje – 7 (iš jų viena Senajame Dūkšte ir dvi Kaniūkuose).

V. Gasiukevičius priminė, kad darbus dar 2015–2016 m. vykdė UAB „Telekonta“. Taip pat jis paaiškino, kad kiekvienoje spintoje yra modemas su interneto ryšiu ir kiekvienos spintos būseną galima matyti ir sekti, prisijungus prie savivaldybėje esančio serverio. Prisijungus taip pat galima suprogramuoti apšvietimo linijų įsijungimo ir išsijungimo laiką. Dėl kol kas nežinomų priežasčių pastaruoju metu, atėjus vakarui, jau gal tris kartus pastebėta, kad šviesos gyvenvietėse automatiškai neįsijungė. Paskutinį kartą tai įvyko savivaldybių tarybų rinkimų išvakarėse (2023-03-04) ir jau minėtą balandžio 1-ąją. Abu kartus tai buvo šeštadieniai, kai suaktyvėjęs gyventojų judėjimas.

Meras pabrėžė, kad panašūs atvejai neturi pasikartoti. Miestų, gyvenvietės gatvės negali likti be apšvietimo, gyventojai neturi klaidžioti tamsoje, rizikuoti savo sveikata ir gyvybe gatvėse ir net perėjose. Jis nurodė, kad būtina kuo skubiau išsiaiškinti sutrikimų priežastis, ką šiuo metu jau ir daro savivaldybės administracija kartu su „Telekonta“. Neatmetama ir nesankcionuoto prisijungimo galimybė.

www.ignalina.lt

Komentaras

Įdomus mero postringavimai dėl sutrikusio gatvių apšvietimo Ignalinoje, Dūkšte ir Didžiasalyje. Mero nuomone, prieš rinkimus šeštadienį (kovo 4 d.) ir balandžio 1 d. neatmestina „ir nesankcionuoto prisijungimo galimybė“. Įdomu, kas galėjo ta nesankcionuota galimybe pasinaudoti, kai savivaldybės informatikai paaiškina, kad kiekvienoje gatvių apšvietimo spintoje yra modemas su interneto ryšiu ir kiekvienos spintos būseną galima matyti ir sekti, prisijungus prie savivaldybėje esančio serverio. Tai kas turi galimybę prisijungti prie savivaldybėje esančio serverio? Gal…

© Shutterstock nuotr.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje