Skip to content

Geriausia JPB tinklininkų komanda mokosi Didžiasalio „Ryto“ gimnazijoje

I vieta - Didžiasalio „Ryto“ gimnazija

Rima MALDŽIŪTĖ (VSAT)

Balandžio 5 d. Švenčionių rajono Pabradės „Ryto“ gimnazijos tinklinio aikštelėje susirungė 12 Jaunojo pasieniečio būrelių (JPB) komandų iš Ignalinos, Švenčionių, Vilniaus rajonų ir Visagino mokymo įstaigų. Tądien sėkmė nusišypsojo Vilniaus pasienio rinktinės Tverečiaus užkardos specialisto, penkių Jaunojo pasieniečių būrelių vadovo Andrejaus Matvėjevo vadovaujamai Ignalinos rajono Didžiasalio „Ryto“ gimnazijos jaunųjų pasieniečių komandai.

Jau kelintus metus iš eilės Valstybės sienos apsaugos tarnybos Vilniaus pasienio rinktinės organizuojamų tinklinio varžybų tikslas – skatinti jaunimo sportinę veiklą ir fizinį aktyvumą, populiarinti tinklinio žaidimą tarp būrelių, išaiškinti geriausias komandas ir populiarinti pasieniečio profesiją.

Į Pabradės „Ryto“ gimnazijos sporto salę varžytis atvyko dvylika JPB komandų iš Ignalinos Česlovo Kudabos, Ignalinos rajono Vidiškių ir Didžiasalio „Ryto“ (2 komandos), Švenčionių Zigmo Žemaičio (2 komandos), Švenčionių rajono Pabradės „Ryto“, Pabradės „Žeimenos“, Vilniaus rajono Kalvelių „Aušros“, Kalvelių Stanislavo Moniuškos, Lavoriškių gimnazijų ir Visagino „Gerosios vilties“ progimnazijos. 

Visos komandos burtų keliu buvo suskirstytos į keturis pogrupius, iš kurių po trijų turų po vieną komandą išėjo į pusfinalį.

Pirmajame pusfinalyje susirungė Švenčionių r. Pabradės „Ryto“ ir Ignalinos r. Didžiasalio „Ryto“ gimnazijos I komanda. Antrajame pusfinalyje – Švenčionių Zigmo Žemaičio gimnazijos I komanda ir Vilniaus r. Kalvelių Stanislavo Moniuškos gimnazijos komanda. 

Po kovų pogrupiuose ir pusfinalyje paaiškėjo, kad dėl trečiosios vietos varžysis Švenčionių r. Pabradės „Ryto“ gimnazijos ir Švenčionių Zigmo Žemaičio gimnazijos I komandos žaidėjai. Po atkaklios kovos aikštelėje po dviejų setų, rezultatu 2:0, nugalėjo ir bronzos medalius užsitikrino salės šeimininkai – Pabradės „Ryto“ gimnazistai.

Dėl geriausių tinklininkų vardų varžytis prie tinklo stojo Ignalinos r. Didžiasalio „Ryto“ gimnazijos I komanda ir Vilniaus r. Kalvelių Stanislavo Moniuškos gimnazijos jaunieji sportininkai. Atkakli dviejų komandų kova baigėsi lygiosiomis – 1:1, todėl varžybos buvo pratęstos. Po koja kojon ėjusios papildomos rungties ir įnirtingos kovos prie tinklo, pergalę rezultatu 2:1 iš varžovų rankų išplėšė Didžiasalio „Ryto“ gimnazijos JPB komanda, o Kalvelių gimnazistams atiteko garbinga antroji vieta.

Prizines vietas užėmusias komandas varžybų organizatorė Vilniaus pasienio rinktinės vyresnioji specialistė (bendruomenės pareigūnė) Jolanta Vaickuvienė rinktinės vado Dariaus Škarnulio vardu apdovanojo diplomais, taurėmis ir medaliais. O svečias iš Pasieniečių mokyklos, kuruojantis Jaunųjų pasieniečių būrelių veiklą, Marius Zemenskas savo padėką aktyviems jauniesiems pasieniečiams išreiškė įteikdamas jiems atminimo dovanėles – kepuraites su JPB simbolika ir saldžias dovanas – po šakotį kiekvienai komandai-prizininkei.

Taip pat už pagalbą organizuojant ir pravedant turnyrą organizatoriai padėkojo ir atminimo dovanėles įteikė varžybose teisėjavusiems Švenčionių r. Pabradės „Ryto“ gimnazijos fizinio ugdymo mokytojams Pauliui Kamarauskui ir Genadijui Kozlovskiui (Genadij Kozlovskij).

Autorės nuotr.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje