Skip to content

Kaip pasirinkti tinkamą audinį baldų gamybai?

MI informacija

Minkšti baldai yra svarbi daugelio vietų įrengimo dalis. Jie taip pat atlieka dekoro vaidmenį ir pabrėžia tam tikros vietos stilių bei atmosferą. Kad minkšti baldai atliktų šią funkciją, o kartu būtų praktiški, būtina pasirinkti tinkamą apmušalų audinį.

Baldiniai audiniai – kodėl svarbu pasirinkti tinkamą?

Atsakymas į pavadinime pateiktą klausimą tikrai bus pagrindinis kiekvieno baldų naudotojo lūkestis – jų ilgaamžiškumas. Audiniai yra jautrūs įvairiems išoriniams veiksniams, tokiems kaip pastovus naudojimas bei nuolatinis valymas.

Kitas pasirinkimo kriterijus – dekoratyvinė apmušalų funkcija. Kėdžių, sofų ar kitų minkštų baldų audiniai taip pat naudojami kaip ir kiti dekoro elementai, sukuriantys bendrą visumą. Dizainą lemia spalvos ir raštai, o medžiagos ilgaamžiškumą – struktūra, naudojamų verpalų tipas, pynimas, audinio storis ir naudojamos apdailos:  atsparus vandeniui, atsparus nešvarumams ir kt. Labai svarbi savybė – audinio atsparumas trinčiai, tačiau svarbiausia, kad jis gerai priglustų prie baldo. Ypatingus reikalavimus turi atitikti lauko baldų audiniai, veikiami sunkesnių išorės sąlygų.

Apmušalų audinių rūšys

Svarstant, kokią apmušalų medžiagą pasirinkti svetainei ar terasai, verta pradėti nuo apmušalų audinių tipų išmanymo. Reikėtų atsižvelgti į dvi charakteristikas – pluošto tipą ir pynimą. Anksčiau apmušalų audiniai daugiausia buvo gaminami iš medvilnės. Atradus naujus sintetinius pluoštus, jie buvo sėkmingai panaudoti baldų apmušalų gamyboje. Šiuo metu yra kur kas daugiau galimybių, kurių dėka galėsite ne tik įrengti įvairių stilių interjerus, bet ir mėgautis unikaliu apmušalų ilgaamžiškumo deriniu su patraukliu ir įvairiapusišku dizainu. Šiuolaikiniai audiniai baldams yra: veliūras, pliušas, flokas, žakardas, paprasto pynimo audiniai iš įvairių rūšių siūlų.

Į ką atkreipti dėmesį renkantis audinius baldams?

Audinių, kuriuos galima naudoti minkštiems baldams, įvairovė yra didelė. Tačiau tai nereiškia, kad visi siūlomi gaminiai yra vienodai geras pasirinkimas, o vienintelis kriterijus, į kurį reikia atkreipti dėmesį, yra jų spalva. Atskiri medžiagų tipai skiriasi pagal rūšis. Jie taip pat turi funkcijų, dėl kurių tam tikrose situacijose yra netinkami. Pavyzdžiui, tempimui jautrus žakardas netiks namuose su gyvūnais, o medžiaga be specialios vandeniui ir purvui atsparios apdailos netinka sodo baldams. Tinkamos struktūros ir apdailos poliesterio audinys puikiai tiks atliekant šią funkciją. 

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje