Skip to content

Kaip išlaikyti baldų ilgaamžiškumą?

MI informacija

Minkšti baldai – tai pagrindas sukurti jaukius ir patogius namus, ramybės ir harmonijos aplinką. Šiuolaikiniame biure taip pat reikia minkštų baldų, kad lankytojai turėtų kur palaukti, darbuotojai galėtų atsipalaiduoti, o verslo partneriai – surengti konfidencialų pokalbį ramioje aplinkoje. Tačiau tik reguliariai atliekant valymą minkštieji baldai tampa švarūs, išlaiko respektabilią išvaizdą ir gerokai pailgina savo tarnavimo laiką.

Šiuo atveju labai svarbus individualus požiūris – valymo apimtis ir konkretūs valymo būdai priklauso nuo apmušalų tipo, užterštumo laipsnio ir galimybės naudoti konkrečius produktus bei medžiagas.

Baldų cheminio valymo būdai ir tipai

1. Ekstrakcinis (ištraukiamasis) valymas. Šio tipo valymas atliekamas naudojant specialią ekstrahavimo įrangą baldams valyti. Ekstrakcijos principas: esant dideliam slėgiui plovimo tirpalai įpurškiami į baldų audinį, o tada iš karto ekstrahuojami, išplaunant baldų audinį, taip pat po audiniu esančią erdvę nuo dulkių, purvo, smėlio ir kitų nešvarumų. Įranga taip pat leidžia naudoti ne tik šaltą, bet ir šiltą ar karštą vandenį, kad būtų pasiekta geriausių rezultatų valant įvairias dėmes ir nešvarumus. Ekstraktorius laikomas prieinamiausiu būdu klientams valyti baldus, jis yra nebrangus, tačiau labai kokybiškas.

2. Valymas putomis. Taikant šį valymo būdą naudojamas specialus generatorius, gaminantis putas. Valymas putomis leidžia baldams labai nesušlapti, todėl jie gana greitai išdžiūsta. 

3. Valymas garais. Valymas garais atliekamas naudojant specialų garų generatorių. Tačiau jis nėra taip plačiai paplitęs, nes dažnai pažeidžia tekstilę, todėl jį geriausia naudoti kietiems paviršiams valyti.

4. Sausas valymas. Šis valymo būdas tinka švelniems audiniams, kurių negalima plauti, pavyzdžiui, šilkui, viskozei, aksomui ar veliūrui. Sausas valymas atliekamas naudojant specialią įrangą, kurioje nenaudojamas vanduo, o vietoj vandens naudojami specialūs cheminiai tirpikliai.

Minkštų baldų cheminio valymo etapai

Cheminio valymo įmonių meistrai dirba naudodami specialią profesionalią įrangą ir sertifikuotas Europos gamintojų plovimo priemones.

Baldų cheminio valymo procesą sudaro keli etapai:

1. Pirmiausia valymo įmonės darbuotojas įvertina daikto užterštumą ir atlieka vizualinę apžiūrą;

2. Tada, jei reikia, apdorojamos įsisenėjusios dėmės, labiausiai išryškėjančios baldo paviršiuje.

3. Tada meistras pagamina specialų cheminį tirpalą, skirtą baldams valyti, ir imasi darbo naudodamasis specialia įranga – ekstraktoriumi.

4. Baigiamajame etape minkštieji baldai išplaunami, panaikinamos dėmės. Jums tereikia palaukti, kol baldai išdžius, o tai paprastai trunka nuo 4 iki 8 valandų.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje