Skip to content

Ralio sezonas prasidės šį savaitgalį Visagine 

MI informacija

Maršrutai ves ir Rimšės seniūnijos keliais

Šiemet ralio sezonas Lietuvoje prasidės anksčiau. Jau šį šeštadienį, balandžio 29 dieną Visagine ir jo apylinkėse kovos 70 ekipažų iš penkių šalių dėl „Rally Visaginas 2023“ taurės. Čia debiutuos nauja N5 automobilių klasė, sportininkai varžysis visiškai naujais ir klasika tapusiais greičio ruožais. 

Dalyvių mėgstamas renginys

Oficialus Lietuvos ralio čempionato startas bus duotas gegužės 12–13 d. Mažeikiuose, tačiau didžioji dalis sportininkų jau pagalandę savo ginklus juda link Visagino, kur šį šeštadienį varžysis Visagino automobilių sporto klubo organizuojamose neįskaitinėse varžybose. Nors šiose varžybose nebus vedama jokio čempionato įskaita, sportininkai nekaups taškų kraičio, o varžysis tik dėl „Rally Visaginas 2023“ nugalėtojo taurės, visos vietos dalyviams į vienos dienos formato renginį užsipildė itin greitai. Iš viso 70 ekipažų iš Lietuvos, Latvijos, Lenkijos, Estijos ir Suomijos. Tai – jau ne pirmas atvejis, kada Visagino automobilių sporto klubo organizuojamos regioninės varžybos sulaukia didesnio susidomėjimo, nei kai kurie čempionato etapai. 

Naujos N5 klasės debiutas

Data pasirinkta neatsitiktinai. Dvi savaitės prieš pirmąjį Lietuvos ralio čempionato etapą – puiki proga pasitreniruoti, tad Visagine sulauksime visos naujų N5 automobilių gvardijos. N5 – nauja automobilių kategorija Lietuvos ralio padangėje, greičiu nedaug atsiliekanti nuo R5 technikos, tačiau labiau prieinama. Per paskutinius metus jos privalumus trasose jau įrodė Martynas Samsonas, o šiemet jos populiarumas tiesiog išsprogo.

Greitus N5 klasės automobilius nusipirko kone tuzinas Lietuvos ekipažų. 6 jų savo techniką kovinėmis sąlygomis pagaliau išbandys Visagine, ir kovos naujoje įskaitoje. Iš viso prie starto linijos stos net 29 ekipažai su visais ratais varoma technika, tarp kurių bus ir puikiai ralio fanams pažįstami Giedrius Notkus, Martynas Samsonas, Vladas Jurkevičius, Ramūnas Čapkauskas. Su naujuoju „Toyota GR Yaris“ pasirodys ir daugkartinis Suomijos ralio čempionas Teem Asunmaa. 

Patogus formatas

Dalyviai per dieną turės įveikti 230 km ilgio trasą, iš kurių – 57 km greičio ruožais. Iš viso – 5 greičio ruožai, kuriuos teks įveikti per du kartus. Dauguma jų – visai nauji, išsiplėtę per kalvotus Zarasų ir Ignalinos rajonus pasižymės techniška konfigūracija. O desertui – legendinis greičio ruožas Visagino miesto centre, Draugystės gatvėje, kur sportininkai važiuos per stadioną ir šoks nuo jame įrengto tramplino. Žemėlapius ir įdomiausias vietas žiūrėjimui galima rasti „Rally Visaginas“ ir „Rally Freaks“ feisbuko paskyrose. 

Ralio startas Visagino centre 12 valandą. Net ir kitoje Lietuvos pusėje gyvenantys ralio fanai galės į energetikų miestą atvykti išsimiegoję bei pailsėję. Pirmojo greičio ruožo startas – 12.25. Greičio ruožo Visagino centre startas – 19.25. Po finišo – iškilmingi apdovanojimai ir gyvo garso koncertas. 

Organizatoriai

2 komantarai (-ų)

  1. Baltakis su shortukais jau šiltnamių sargyboj!

  2. Ar vėl ta bidla mužikė bliaus kaip ir praeitą kartą?


Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje