Skip to content

Nepakeičiamas popierinis laikraštis 

Parengė Sigita TELYČĖNAITĖ

Laikraščio skaitytojai dažnai skambina į redakciją, bet praėjusi savaitė tiesiog stebino skambučių kiekiu ir nuomonių įvairove. Dar prieš savaitę tokioje rubrikoje vyravo nepavasariškos nuotaikos, o dabar – tikras žydėjimas. 

Mielieji, Jūsų skambučiai liudija niekur nedingusį poreikį domėtis, plačiame rate diskutuoti apie socialines, kultūrines ir kitokias rajono aktualijas. Noras gyventi ir veikti tebėra. Politinių partijų nesutarimai, kliudantys vieningam savivaldybės ir spaudos atstovų bendradarbiavimui, viešinant būtiniausią informaciją, traukiasi į istorijos puslapius. Visuomeninė patirtis sako, kad galima gyventi be būtiniausių savivaldos žinių vietinėje spaudoje, bet kuomet jos grįžta į laikraščio puslapius, skaitytojams tikra šventė.

Paskambinusi Salomenkos kaimo gyventoja teigė, kad dabar, atvertus vietinį laikraštį, pajunti, jos ketvertą metų buvai tremtyje. Pasirodo, esama ir medicinos darbuotojų pagerbimo švenčių, kultūros veikėjai lankosi rajone, dirba meras ir kiti savivaldybės administracijos atstovai. Informacija tinklalapiuose prieinama ne visiems, ne visada. Spaudos klasika – popierinis laikraščio variantas – nepakeičiamas. 

Ignalinietė Jolanta teigė, kad visi esami ir būsimieji politikai privalo mokytis, kaip neturėtų būti panašiose situacijose… Partinės nuostatos privalo nusilenkti žmogiškosios moralės ir etikos reikalavimams. Politinės pažiūros ir nuostatos mainosi, kinta, bet visada išlieka amžinomis vertybėmis grindžiamos tiesos, jų pagrindu formuojama pasaulėžiūra. Kultūros įstaigų darbuotojai, „įrėminti“ atskirų politinių grupių simpatijų ir antipatijų lauke, visada praranda dalį kūrybinės laisvės ir galimybių.

Dūkšto gyventojas Jonas sveikino laikraščio darbuotojus, išgyvenusius informacinę blokadą, dėkojo visiems už kantrybę. Pasak skaitytojo, Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos diena itin aktuali Ignalinos rajone gyvenantiems. Daugelis įsitikinome, kaip, keičiantis laikmečiams, vis sugrįžta ydingas požiūris į Valstybę ir jos žmones – tvirtino pašnekovas.

Ignalinietė Dalia akcentavo apie vietinės spaudos privalomą skaitymą rajono įstaigų vadovams. Tik tokios informacijos šaltiniuose pajuntama tikra visuomeninė nuotaika, rajono problemos, detalėse pastebimi asmeninio darbo trūkumai. 

Sostinėje gyvenanti kraštietė Alma dėkojo už informatyvią spaudą, linkėjo rašantiems neprarasti kilnesnės „laikysenos“, kad „Mūsų Ignalina“ netaptų bulvariniu skaitalu. Gandais paremtos informacijos gausu, bet argi ji išlieka istorijoje ir turi vertybę? Viešinkite aktualijas ir kultūros, istorijos faktus, asmenybių svarbą Lietuvoje, be kurių tampame skurdesni, pažeidžiamesni…, – komentavo laikraščio skaitytoja.

Praėjusios savaitės skambinusių tematikoje vyravo pavasariškos nuotaikos ir optimizmo natos. Skaitytojai dalinosi gerumu, pastebėjimais, pozityvia kritika, kurią pasiliekame rašantys kiekvienas savo vertinimams ir apmąstymui. 

Ačiū skambinusiems už visus linkėjimus redakcijos darbuotojams, už gražias idealizmo apraiškas.

O už langų žydi ievos, skleidžiasi slyvaičių ir vyšnaičių žiedai, visuotinis nubudimas! Šviečia baltuma. Seneliai sakydavo, jei ievos žydi gausiai, vasara bus šalta.

Dar vakar teko matyti neįtikėtiną dvikovą, kurioje, gindamas šeimą, varnėnas vijosi ir puolė plėšrųjį suopį. Nežinau, kokios jėgos vedinas mažas paukštelis privertė trauktis priešą… Bet tokia jėga yra.

1 komentaras

  1. Per praejusius keturis metus buvo du laikraščiai, vienas pozityvo, kitas negatyvo. Negatyvo paieškomis aukos vaidmenyje deja buvo Jūsų laikraštis. Kitas rašė apie sa veiklą ir neieškojo š. smegenų. Ir visiškainesvarbu kamjis priklausė, rašė rajono žmonems. Žinių vakuumo nebuvo, čia tik jūs mažai apie ką rašėte. Žmonėms visada geriau kai yra konkurencija ir yra iš ko pasirenka, o redaktoriam suprantama nepatinka kai su konkurentu dalintis reikia.


Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje