Skip to content

Kai norisi patogumo ir jaukumo namuose aplankius Ignalinos ežerus

MI informacija

Gyvenamojoje erdvėje sofos yra vienas iš pagrindinių elementų, nes tai atsipalaidavimo zona, kurioje leidžiame laiką su draugais, žiūrime televizorių ar tiesiog ilsimės. Tačiau sofų pasirinkimas yra tikrai gausus. Svarbu, kad jūsų pasirinktas minkštasis baldas atitiktu tokius kriterijus: kaina, patogumas, kokybė, spalva, atsparumas dėmėms ir t. t. Mes jums pagelbėsime šiame pasirinkime, kad grįžus iš poilsio prie gražiųjų Ignalinos ežerų galėtumėte patogiai įsitaisyti ir atsipalaiduoti.

Sofos stilius

Jei nusprendėte pirkti sofą, pirmas dalykas, apie kurį turėtumėte pagalvoti – tai kokio ji bus stiliaus. Vida XL sofos atitiks pačius įvairiausius poreikius. Rasite formalius, elegantiškus, kasdienius modelius. Pradėkime rinktis.

Formalus stilius

Norite įrengti patogią zoną ofise, arba vietą, kur apsilanko jūsų klientai? Tada rinkitės sofą su tvirtu atlošu ir sėdyne. Prie tokiu baldų dažniausiai nėra papildomų pagalvėlių, todėl jie atrodo oficialiau. 

Kasdieninis stilius

Ieškantiems laisvesnio modelio verta pasidairyti į sofas su laisvomis atlošo ir sėdynės pagalvėlėmis. Toks minkštas baldas dažniausiai būna patogesnis, bet ilgainiui jis gali atrodyti ne toks tvarkingas. Čia labai svarbu įsigyti kokybišką gaminį.

Elegancija

Norintiems klasikinio arba europietiško stiliaus, galima išbandyti sofas su kutais. Šios sofos dera su įvairaus stiliaus baldais, tokiais kaip pramogų centrai ir tv stovai, valgomojo baldai ir pan Siūtinės sofos gali būti 2 variantų: visiškai siūtinės (atlošai ir sėdynės) arba iš dalies siūtinės (tik atlošo arba sėdynės pagalvėlės). Tačiau elegantiškumas gali turėti tam tikrų trūkumų, nes tokie baldai dažnai būna nepritaikyti ilgesniam poguliui.

Į ką atkreipti dėmesį renkantis sofos audinius

Jei jau pasirinkote minkštojo baldo dizainą reikia atsakingai pasirinkti audinį. Pripažinkime, jog visi baldai dėvisi ir pasirinkus tinkamą audinį galima ilgiau išlaikyti gerą sofos išvaizdą. Taip išvengsite papildomų investicijų dažnam sofos keitimui. Įvertinkite savo gyvenimo  būdą ir kas gyvena su jumis bei kam bus naudojamas pats baldas.

Gyvenimo stilius

Ar jūs valgysite ir gersite sėdėdami ant sofos, o galbūt rengsite filmų vakarus? Apsvarstykite tai, kam bus naudojama sofa ir kiek dažnai. Jei namuose yra naminių gyvūnų, mažų vaikų reikia rinktis patvaresnius audinius. 

Valymo įpročiai

Rinkdamiesi baldą sužinokite kaip reikės jį prižiūrėti. Galbūt susižavėjote gražia sofa ir galite sau leisti skirti daugiau laiko jos priežiūrai, o galbūt atvirkščiai norite ja rūpintis kuo mažiau. Rinkitės tai, kas jums patogiausia. Slidžiais užvalkalais aptrauktos sofos gali reikalauti mažiau priežiūros, ypač jei galite nuimti ir išskalbti sofos pagalvėlių užvalkalus. Kiekvieną užvalkalą skalbkite tuo pačiu metu, kad su laiku visos dalys vienodai išbluktų.

Sofos vieta jūsų namuose

Jei sofa stovės saulės apšviestoje vietoje, rinkitės atsparių blukimui ir ultravioletiniams spinduliams. Jei sofa stovės lauke – ieškokite pelėsiui ir drėgmei atsparių savybių.

Tvarumas

Jei rūpinatės jus supančia aplinka, tinkitės ekologiškus arba natūralios kilmės audinius, tokius kaip medvilnė, drobė, linas arba vilna.

Dėmesys patogumui

Kiekvieno tipo sofos skiriasi savo aukščiu ir gyliu. Labai svarbu atkreipti dėmesį į matmenis, kad turėtumėte būtent jums tinkančią atramą. Jei pavyzdžiui kenčiate nuo nugaros skausmų, rinkitės sofą su didele nugaros atrama. Galima rinktis storesnius arba plonesnius sofos porankius. Taip pat mėgstantiems novatoriškumą verta išbandyti įmontuotą atlenkimą, USB įkrovimo funkciją, žurnalų ir knygų laikymo vietą bei puodelių laikiklius.

Matuokite ir dar kartą matuokite

Prieš užsakydami sofą būtina išmatuokite savo erdvę. Tai galioja ne tik kambariui, kuriame stovės baldas, bet ir duris, koridorių ir t. t. Įsitikinkite, kad sofa visur tilps ir neužstos jokių praėjimų. Jei abejojate dėl išmatavimų ir baldo tinkamumo jūsų erdvėje, pasitarkite su parduotuvės konsultantais.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje