Skip to content

Kornelija Jankovičiūtė – geriausia Regionų taurės plaukikė

Savaitgalį Girstučio baseine vyko du plaukimo renginiai, kuriuose žibėjo ir Ignalinos atstovai. 22 komandos ir daugiau nei 500 dalyvių susirinko į varžybas ,,Regionų taurė 2023“, o iš karto po šio renginio vyko atviras Lietuvos veteranų plaukimo čempionatas.

Regionų taurėje Ignalinos komanda iškovojo ketvirtąją vietą, tik 4 taškais atsilikusi nuo trečioje vietoje likusios Utenos. Taurę laimėjo Marijampolės komanda, aplenkusi Rokiškį. Asmeninėje šių varžybų įskaitoje žibėjo Kornelija Jankovičiūtė. Ji laimėjo 100 m, 200 m laisvuoju stiliumi ir 100 m krūtine rungtis ir buvo pripažinta absoliučiai geriausia savo amžiaus grupės plaukikė. 

Matas Šurna nepralenkiamas buvo 100 m nugara rungtyje, o 50 m peteliške tik 0,01 sek. dalimi pralaimėjo Marijampolės atstovui ir iškovojo sidabro medalį. Tris medalius asmeninėje įskaitoje laimėjo Augustė Rakitinainė. 100 m nugara ji iškovojo antrąją vietą, o bronzos medalius laimėjo plaukdama 50 m peteliške ir 200 m laisvuoju stiliumi. Sidabro medalį 100 m krūtine laimėjo Ditas Šidlauskas, o Emilija Vasiljevaitė šioje rungtyje liko trečia.

Mūsų komanda, kurią sudarė Matas, Ditas, Augustė ir Kornelija, kombinuotoje mix estafetėje 4 x 100 m iškovojo sidabro medalius, į priekį praleidusi tik marijampoliečius. Nudžiugino ir mažosios mūsų plaukikės, kurios estafetėje 4 x 50 m laisvuoju stiliumi, tarp 2014 m. ir jaunesnių mergaičių iškovojo sidabro medalius. Šią komandą sudarė: Luka Neciunskaitė, Taja Builytė, Vakarė Rakitinaitė ir Urtė Oškinytė.

Daugiau apie Regionų taurę galima skaityti čia: https://www.ltuswimming.com/plaukimas/regionu-taureje-marijampolieciu-triumfas.html

xxx

Iš karto po Regionų taurės Girstučio baseine vyko atviras Lietuvos veteranų plaukimo čempionatas, kuriame startavo mūsų treneris Eugenijus Rakitinas. Jis absoliučioje įskaitoje iškovojo penktąją vietą bei pagerino 40–44 metų amžiaus grupės Lietuvos rekordą, plaukdamas 100 m peteliške. Šią distanciją Eugenijus įveikė per 1 min. 00,81 sek.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje