Skip to content

Siekis – atgaivinti tinklinį Ignalinoje

Ignalinos sporto ir pramogų centro salėje gegužės 19 dieną tinklinį žaidžiantiems ir juo besidomintiems mokiniams, treneriams, mokytojams surengtas seminaras-praktikumas, kurį vedė šios sporto šakos profesionalė, olimpietė, žaidžianti Italijoje Indrė Sorokaitė. Kaune gimusi žinoma sportininkė vadovauja viešajai įstaigai Indrės Sorokaitės tinklinio akademijai ir nori kuo plačiau savo mylimą sporto šaką pristatyti, ja sudominti vaikus, jaunimą, teikti metodinę medžiagą treneriams. Į Ignaliną Indrė atvyko kartu su Akademijos treneriu Alanu Silkinu, kuris prieš penkerius metus baigė Ignalinos gimnaziją, vėliau – Lietuvos sporto universitetą ir sakė būtent Ignalinoje jis žengė pirmuosius žingsnius ir užsidegė aistra tinkliniui. Į Ignaliną atvyko ir 16-kos merginų tinklinio komanda, vyko praktiniai mokymai. Svečiams dėkota už dėmesį Ignalinai, jiems perduotos savivaldybės dovanos. 

Svečius pristatęs Ignalinos rajono švietimo ir sporto paslaugų centro treneris Viktoras Češulis teigė grįžęs prie tinklinio ir nori jį atgaivinti bei populiarinti ne tik Ignalinoje, bet ir kaimyniniuose rajonuose. Tam reikia ne tik tinklinį žaidžiančių, bet ir kuo daugiau renginių, varžybų. Yra mintis rengti apskrities turnyrus. ,,Dabar tinklinio treniruotės vyksta du kartus per savaitę po 1,5 val. Turime puikias sąlygas, todėl sieksime sudominti kuo daugiau vaikų. 

,,Man ši sporto šaka – gyvenimo būdas, mažos mergaitės svajonės išsipildymas. Nuo vaikystės kvėpuoju juo, tačiau tik dabar susimąsčiau, nuo ko viskas prasidėjo, kaip šis sportas tapo toks, koks yra. Domėtasi tinkliniu jaučiuosi pakerėta jo atspalvių ir sportininkų istorijų, dėl kurių šis žaidimas ir viena labiausiai populiarėjančių ir mėgstamų sporto šakų pasaulyje…“, – sako Indrė Sorokaitė. Nuo 2013 m. sportininkė žaidė Italijos nacionalinėje moterų tinklinio rinktinėje. 2007 m. ir 2009 m. tapo Europos moterų tinklinio čempionų lygos nugalėtoja, 2008 m. iškovojo Italijos taurę. 2021 m. lietuvė kartu su Italijos rinktine dalyvavo Tokijo olimpinėse žaidynėse. Šiemet su Italijos ,,Savino Del Bene“ komanda triumfavo Europos tinklinio konfederacijos varžybose.

Sportininkės teigimu, pagrindinis jos vadovaujamos tinklinio akademijos ryšys su Ignalina yra treneris Alanas. Jis dalijosi savo prisiminimais apie mokslo metus Ignalinoje, kai lankė tinklinio treniruotes, važiuodavo į varžybas ir tikrai neblogai pasirodydavo. Alanas pasakojo apie savo darbą tinklinio akademijoje, kurioje vyksta tikrai aukšto lygio treniruotės, stengiamasi propaguoti itališką žaidimų stilių, nes būtent Italijos rinktinės pirmauja Europoje ir pasaulyje. Tinklinio akademija nori bendradarbiauti ir Ignalina gali tapti svarbia šios sporto šakos auginimo vieta Lietuvoje.

Autorės nuotr. 

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje