Skip to content

Ko reikia geroms darbo sąlygoms sukurti?

MI informacija

Specialūs darbo drabužiai yra skirti apsaugoti dirbančiųjų sveikatą nuo galimų darbinės aplinkos terminių, atmosferinių, biologinių ar mechaninių pavojų. Priklausomai nuo darbinės aplinkos dirbantiesiems dar gali būti reikalingi papildomi darbinės aprangos priedai – specialios kaukės, akiniai, pirštinės, veido skydeliai, apsauginės kvėpavimo takų priemonės.

Kokios yra pagrindinės darbinių drabužių kategorijos?

Yra žinomos dvi pagrindinės darbinių drabužių kategorijos. Vieni drabužiai yra skirti palengvinti judėjimą supančioje darbinėje aplinkoje, jie dirbančiuosius taip pat apsaugo nuo galimo išsitepimo įvairiais nešvarumais. Kita darbinė apranga yra skirta apsaugoti nuo galinčių pakenkti fizinių veiksnių – nudegimo, pavojingų cheminių medžiagų poveikio, sunkių daiktų nukritimo ant įvairių kūno dalių ir kitų fiziškai pavojingų atvejų.

Kodėl būtina atitinkamų specialybių darbuotojams turėti tam pritaikytą darbo aprangą?

Tam tikrų specialybių darbuotojams darbinė apranga yra tiesiog būtina, kad būtų apsaugota ne tik jų sveikata, bet ir tam tikrais atvejais – gyvybė. Ypač tai svarbu tada, kai dirbama sveikatai nepalankiomis sąlygomis, nes specialioji apranga apsaugo dirbančiuosius nuo galimų traumų ir rimtesnių sužeidimų.

Pagrindinė apsauginių kombinezonų, kelnių, liemenių, striukių, pirštinių, batų ir šalmų paskirtis yra nukenksminti galimos rizikos atvejus, kurie atsiranda specifinėje darbo aplinkoje, keliančioje traumų pavojų. Tai ypač aktualu tiems žmonėms, kurie dirba statybose, miške prie kelių, ar kitose pavojingose vietose, kur nuolat gresia nelaimingi nutikimai.

Kaip tinkami darbo drabužiai ir kitos apsaugos priemonės pasitarnauja itin pavojingose situacijose?

Kaip rodo gyvenimiška praktika, apsauginiai darbo drabužiai akivaizdžiai mažina pavojų darbo metu sunkiai susižaloti – patirti odos sužeidimus ir nudegimus, sausgyslių patempimą ar net plyšimą, įvairių kūno vietų sumušimus, kaulų lūžius ir kitokias traumas. Jei dėvimi kokybiški darbo rūbai ir tinkama avalynė, tai net tada, kai kūnas susilies su pavojingu darbo įrankiu, dirbantysis nesusižeis. O jeigu tai ir nutiktų, tada sužalojimas bus labai menkas ir nekels pavojaus bendrai sveikatos būklei.

Visas būtinas saugiai darbo aplinkai garantuoti priemones galima rasti internetinėje prekyboje, čia pirkėjai patogiai, greitai ir pigiai gali įsigyti visa tai, kas jiems yra būtiniausia. O užsakytos prekės po apmokėjimo už jas per internetinę bankininkystę iškeliauja pas pirkėjus jų nurodytu adresu.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje