Skip to content

Rajono savivaldybės tarybos posėdyje

Gegužės 25 d. vykusiame Ignalinos rajono savivaldybės tarybos posėdyje priimti 28 sprendimai, dalyvavo 20 tarybos narių (posėdžio antroje dalyje – 19). Posėdžio pradžioje prisiekė nauja tarybos narė. Patenkinus Imanto Umbražiūno prašymą palikti tarybos nario pareigas, laisvą vietą taryboje užėmė Tėvynės Sąjungos Lietuvos krikščionių demokratų partijos atstovė Justina Bielinytė. Nuskambėjus Lietuvos Respublikos himnui, ji prisiekė. Priesaiką priėmė Vyriausiosios rinkimų komisijos narė Jolanta Baušytė. Naujajai tarybos narei įteiktas pažymėjimas, linkėta atsakingo, sąžiningo darbo.

Priimti sprendimai dėl savivaldybės tarybos komisijų, komitetų sudarymo. Kontrolės komitetui vadovaus tarybos narys Vilius Cibulskas, Etikos komisijai – Juozas Rokas, Antikorupcijos komisijai – Marijona Lukaševičienė (minėtam komitetui ir komisijoms pagal įstatymą vadovauja opozicijos atstovai). Į Utenos regiono plėtros tarybos kolegiją deleguotas tarybos narys Vidmantas Čepulėnas.

Patikslintas 2023 m. savivaldybės biudžetas, jo pajamų planas padidintas 254,1 tūkst. eurų gauta tiksline dotacija. Paskirstytos lėšos iš Ukrainos pasitraukusių užsieniečių reikmėms, Klimato kaitos programai finansuoti, asbesto atliekų tvarkymui, bendruomeninės veiklos stiprinimui. Socialinės paramos ir kaimo reikalų skyriui skirta 104,3 tūkst. eurų Piniginės socialinės paramos nepasiturintiems gyventojams įstatymo nuostatoms įgyvendinti.

Fiziniams ir juridiniams asmenims nustatyti nekilnojamojo turto mokesčio tarifai, kurie galios savivaldybės teritorijoje nuo 2024 metų: 1 proc. tarifas nekilnojamajam turtui ir 3 proc. tarifas nekilnojamajam turtui, kuris yra apleistas, neprižiūrėtas.

Patvirtinta Ignalinos rajono energinio efektyvumo didinimo daugiabučiuose namuose programa „Ignalinos enervizija 3“. Pagal šią programą bus renovuojami daugiabučiai namai Ignalinos, Dūkšto miestuose ir Didžiasalio, Vidiškių, Strigailiškio, Naujojo Daugėliškio, Taujūnų, Kazitiškio, Rubelninkų, Gaveikėnų, Beržininkų, Janionių, Mikalavo ir Meikštų kaimuose.

Pritarta savivaldybės administracijos projektui „Visos dienos mokyklos modelio diegimas Ignalinos rajono savivaldybėje“. Gavus Europos Sąjungos finansavimą, visos dienos ugdymo procesas bus organizuojamas Ignalinos Česlovo Kudabos, Ignalinos r. Vidiškių ir Ignalinos r. Didžiasalio „Ryto“ gimnazijose.

Tarybos nariai komitetuose išsamiai išklausė Ignalinos rajono savivaldybės kontrolės tarnybos ir 10-ties švietimo ir kultūros įstaigų 2022 metų veiklos ir finansines ataskaitas, tarybos posėdyje išklausyti trumpi įstaigų vadovų pasisakymai, jiems užduoti klausimai. Balsuojant buvo pritarta Kontrolės tarnybos, Ignalinos Česlovo Kudabos gimnazijos, Vidiškių gimnazijos, Didžiasalio ,,Ryto“ gimnazijos, Švietimo pagalbos tarnybos, Švietimo ir sporto paslaugų centro, Miko Petrausko muzikos mokyklos, ,,Šaltinėlio“ mokyklos, Viešosios bibliotekos, Ignalinos krašto muziejaus ataskaitoms. Sprendimas dėl pritarimo Ignalinos rajono kultūros centro ataskaitai nepriimtas.

Posėdžio pabaigoje meras Laimutis Ragaišis pristatė gegužės 25 d. darbą pradėjusį Ignalinos rajono savivaldybės administracijos direktorių Vidą Kreivėną. Direktorius merui dėkojo už pasitikėjimą ir prašė Tarybos narių pasitikėjimo ir pagalbos. Jis priminė, kad savivaldybėje dirbo daugiau nei 30 metų, 12 iš jų – savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoju, 4 metus – administracijos direktoriumi. Pastaruoju metu buvo Utenos apskrities Vaiko teisių apsaugos skyriaus patarėjas.

Kitas Ignalinos rajono savivaldybės tarybos posėdis vyks birželio mėnesį.

Autorės nuotr.

7 komantarai (-ų)

  1. visada stebėjau ir stebiu Tarybos posėdžius. Karts nuo karto norisi pasakyti savo nuomonę. Jau antras posėdis mane tiesiog glumina buvusio mero J. Rasiko pasisakymai, vis primenant, kad jis kalba „kaip buvęs meras” ir vis duodantis nurodymus dabartiniam merui. Ankstesniam posėdyje „Aškaipbuvęsmeras” L. Ragaišiui pareiškė, kad jo jau nebus savivaldybių asociacijoje, todėl dabartinį merą pamokė kaip reikia elgtis asociacijos posėdžiuose. Vos nuo kėdės nenuvirtau. Ką jis per keturis metus toj asociacijoj reikšmingo nuveikė. Paskutiniame tarybos posėdyje – vėl „Aškaipbuvęsmeras” daugiau nei 10 minučių dėstė apie švietimo politiką respublikoje, jos trūkumus ir siekius. Kažkoks nesusipratimas. Tai jei žmogus neturi ką pasakyti geriau patylėtų. Man kyla vienas klausimas, ar tarp senų socdemų vilkų nėra nei vieno žmogaus, kuris pasakytų savo bendrapartiečiui „Aškaipbuviuimerui”, kad apgalvotų savo pasisakymus ir nekaišiotų to savo „Aškaipbuvęsmeras” ir nekompromituotų savo atstovaujamos partijos.

    • Ir gerai daro, kad moko,nes Ragaišis kol kas savo darbą tik bukietais ir pozavimu renginiuose dirba. Gal jau laikas rankoves raitotis? O ką jau kalbėti apie susidorojimą su dabartine kultūros centro darbuotoja?

      • O tai ‘as kaip buves meras’ kazka labai jau gero buvo padares, apart renginiu, po 10 000eur? Nu pasakykit nors viena pvz, ka meras gero padare rajonui per savo kadencija? Ko jums taip skauda del tos kulturos? Renginiai kaip vyko, taip vyks, kas jum negerai? Ko jum maza? Merui rupejo tik turet savo krepsinio komanda, kurioje nei vieno ignaliniecio 😀 ai, dar sokiu palaikymo komanda, kuri labiau panasi i parodija.

        • Padarė vieną svarbų dalyką- nutraukė žalsvųjų valstiečių vienvaldystę ir nepotizmą. Net dabartinė situacija yra žymiai geresnė, nes nėra vienvaldystės-valdo koalicija,yra,tikiuosi, ir bus stipri opozicija. Suprantu,valstiečiams dar nostalgija, noras revančui didelis. Todėl ir netvirtinta kultūros centro direktorės ataskaita. O dėl brangių renginių- tai čia viskas labai gerai,nes esame norinčiais būti kurortu. Pažiūrėsiu,kaip valstietukai klasę parodys :))

    • Tai yra bendrapartietis,toks pats nupuses, Cibulskas…tas jam kaip mokytojas…

  2. O kaip šiluminiai ar turi jau vadą

  3. Kad TŪM yra cirkas jau rašė respublikos sklaidasklaidoj – bet ne, MES BŪSIM vietinio cirko organizatoriai: va jum švietimo „reformą”. O kaip gaus papildomų pinigų mokyklos, kurios TŪM’e nedalyvauja? Aaaa, pas mus gi tokių nėra!


Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje