Skip to content

Didžiasalyje lankėsi Mis Namibija ir kiti afrikiečiai

MI informacija

Spalio 6 d. Didžiasalio vaikų globos ir socialinės paramos centre sulaukėme svečių iš tolimosios Afrikos: Namibijai atstovavo Ilka Adoms, pelniusi Mis Namibija titulą. Aukštojo mokslo diplomus ji įgijo Lietuvos universitetuose, dabar dirba organizacijos „Gelbėkit vaikus“ ambasadore. Mathew Osariemen Osahenrumwen, atvykęs iš Nigerijos, studijuojantis socialinį darbą M. Romerio universitete (anglų kalba).

Svečiai daug papasakojo apie Afriką, jos papročius, kultūrą. Vaikai noriai klausinėjo jų apie vaikų gyvenimą Afrikoje. Martynas Supila, mūsų tautietis, afrikietiškos muzikos puoselėtojas, visus mus įtraukė į afrikietišką būgnų ritmą. Vaikai gavo po būgną ir, svečio padedami, sukūrėme afrikietišką būgnų „simfoniją“. Mokėmės afrikietiškų šokių, Ilka rodė uždegančius tų šokio judesius, o vaikai noriai juos kartojo. Vėliau svečius vaikai mokė šokti lietuvišką polką, kuri afrikiečiams visai neblogai sekėsi. Buvo daug džiaugsmingo triukšmo, juoko, šypsenų ir labai šilto bendravimo minučių. Mathew, pasivaikščiojęs po mūsų namus, pasisėmė gražių idėjų savo studijų baigiamajam darbui, prižadėjo įgytą patirtį panaudoti, dirbdamas savo šalies vaikų namuose.

Už puikiai praleistą laiką esame dėkingi po Lietuvą keliaujančiam tolerancijos skatinimo projektui „Interaktyvus kultūros centras: pažinimo programa“, kurį remia Europos sąjunga, bei Lietuvos žmogaus teisių lygos prezidentei Marijai Nijolei Stačiokienei. Išsiskyrėme su viltimi, kad dar ir vėl susitiksime.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje