Skip to content

Europos diena Ignalinoje: šokiai, dainos, viktorinos…

Prieš 10 metų Lietuva įstojo į Europos sąjungą. Ta proga visoje Lietuvoje vyko daugybė renginių. Gegužės 9-ąją Europos diena diena gražiai paminėta ir Ignalinoje. Aktyviems ir žingeidiems ignaliniečiams, jaunimui, tądien buvo ką veikti. Jie galėjo sportuoti, orientacininkai atrasti įvairius objektus Ignalinoje, dalyvauti viktorinoje. Šventiniame koncerte skambėjo gražiausios ansamblių dainos, sukosi šokėjų poros.

Šventinė diena pradėta judėjimu. Visus norinčius rajono savivaldybės Visuomenės sveikatos biuras pakvietė į mankštą. Kaip sakė ją vedusi Ligita Kindurienė – pasitikti dieną su gera nuotaika ir kupiniems teigiamų emocijų tiesiog būtina. Mankšta vyko Ignalinos Česlovo Kudabos progimnazijos stadione. Panašios mankštos organizuojamos kasdien 6 val. ryto.

Vėliau savo spektaklį ignaliniečiams dovanojo Visagino kūrybos namų auklėtiniai. Jie parodė gražų baletą apie Jūratės ir Kastyčio meilę. Reginys buvo įspūdingas. Galėjai žavėtis jaunųjų šokėjų pastangomis jausmus bei nuotaikas perteikti šokiu, puikiais kostiumais ir gražia muzika.

Į šventę įsitraukė ir Ignalinos viešosios bibliotekos kolektyvas. Bibliotekos pastatą papuošę vėliavėlėmis, darbuotojos kieme surengė šaunią viktoriną. Praeiviai buvo kviečiami sukti klausimų ratą ir pagal spalvą atsakyti į pasirinktą klausimą. Viktorinos dalyviams dovanoti įvairiausi leidiniai, knygelės apie Europos Sąjungą.

Tuo pačiu metu Laisvės aikštėje norinčių išbandyti savo nuovoką ir greitį laukė orientacininkų varžybos. Čia dalyviams pagal pateiktas užuominas reikėjo atrasti įvairias Ignalinos miesto vietas. Užuominose minėti įvairių Europos valstybių miestai ir juose esantys objektai arba svarbūs įvykiai. Pvz., geležinkelio stoties laikrodis buvo pavadintas Anglijos Bigbenu su skaitmeniniu laikrodžiu, Italijos Pizos bokštas – su savybėmis pasižyminčiu Sporto ir pramogų centro pastatu, su Vokietijos Berlyno siena buvo susieta šalia degalinės „Lukoil“ esanti siena. Reikėjo surasti ir Europos Sąjungos finansuotų projektų rezultatus: „Išmaniosios šviesos“ projekto viešinimo stendą, pirmąjį baigtą renovuoti daugiabutį vienoje seniausių Ignalinos gatvių, muziejuje eksponuojamą senovinės žvejybos „bobos sukimo“ procesą.

Kultūros ir sporto centre surengtas rajono vokalinių ansamblių koncertas „Dainuok, širdie, dainuok“. Jo metu savo dainas žiūrovams dovanojo Loretos Kuksėnienės vadovaujami vokalinis ansamblis „Iš širdies“ bei rajono gimnazisčių trio, Vidos Ksenzovienės vadovaujami ansambliai „Pumpurai“ ir „Atgaiva“ bei rajono Neįgaliųjų draugijos ansamblis „Putinas“ (vad. Lionė Gruodienė). Savo šokiais džiugino sportinių šokių kolektyvai „Viva“ ir „Mamba“ (vad. Neringa Kirkilienė).

Nuotraukos autorės, J. Baltakio, M. Krapausko

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje