Skip to content

Budrių bendruomenė išeina į darbų vieškelį

Ignalinoje Budrių kvartalo bendruomenė susibūrė dar metų pradžioje. Tai pirmoji bendruomenė mieste (yra dar policijos asociacija, tačiau ji sukurta profesiniu pagrindu). Iki šiol buvo tvarkomi įvairūs popieriniai formalumai, o šeštadienį susirinkta į pirmą kolektyvinį darbą – talką prie Šiekščio (Žaliojo) ežero. Į talką susirinko apie 40 bendruomenininkų, nors oficialių narių kol kas yra mažiau – 24. Budrių bendruomenei vadovauja Artūras Kacevičius.

„Juridiškai įforminę bendruomenę, atlikome narių apklausą – kokia veikla norėtume užsiimti, kokius pirmuosius darbus atlikti. Dauguma panoro prie ežero įrengti paplūdimį. Kreipėmės į rajono savivaldybę. Jos taryba visuomenės reikmėms prie Žaliojo skyrė apie 30 arų pakrantės. Tai šiandien ir kibome į darbus. Iškirtome pakrantės krūmus, valome miškelį, įrengėme suolelius ir šiukšliadėžes, darome naujus laiptus į ežerą. Ateityje įrengsime prieplauką, tinklinio aikštelę, treniruoklius, persirengimo kabinas, bendruomenės švenčių aikštelę. Tam vietos turime. Infrastruktūrai įrengti lėšų bandysime gauti per projektus“, – pasakojo bendruomenės vadovas A. Kacevičius.

Pasak jo, bendruomenė interneto socialiniuose tinkluose turi savo paskirtį ir palaiko ryšius su gyvenančiais užsienyje, iš Budrių kilusiais gyventojais, jų šeimomis. Tokių yra septynios dešimtys. Iš jų taip pat tikimasi paramos. Jau yra nubrėžti ir kitos veiklos kontūrai šiems metams. Birželį bus surengta bendruomenės šventė (projektas finansavimui jau parengtas), liepą ir spalį Budrių apylinkėmis planuojami žygiai dviračiais ir pėsčiomis.

Kol vieni tvarkė ir gražino ežero pakrantę, rentė naujus laiptus, grupelė moterų ant laužo talkos pabaigtuvėms virė katilą sriubos. Prie puodo triūsė ir vyriausia bendruomenės narė, 87-erių Stanislava Rutavičienė.

Patirtis tokia, kad kiekvienos bendruomenės sėkmė daug priklauso nuo vadovo, jo aktyvumo, iniciatyvumo, atkaklumo. Pakalbinti kai kurie talkininkai sakė, kad jiems su vadovu pasisekė. A. Kacevičius bendruomenės vairą laiko patikimai, puikiai organizuoja darbus, savo pavyzdžiu uždega ir kitus. Bendruomenėje ir nemažai žinomų žmonių. Štai talkoje miškelyje su motoriniu pjūklu darbavosi rajono policijos viršininkas Dainius Šidlauskas, su grėbliu darbavosi Ignalinos kredito unijos vadovė Violeta Čeponienė, vyriškus darbus stūmė UAB „Meleksas“ direktorius Rimantas Zigmantas, su pakrantės krūmais kovojo psichologė Regina Majauskienė, visur pilna buvo „Saulėtekio“ kaimo sodybos šeimininkės Danutės Račkienės ir daugelio kitų pažįstamų veidų.

Autoriaus nuotr. 

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje