Skip to content

Iškilmingo medicinos darbuotojų vakaro aidai

Bene didžiausia sėkmė, kai žmogus sugeba atrasti savo pašaukimą. Toks žmogus ir pats yra laimingas, ir šalia jo esantys yra laimingi, o jo paslaugomis besinaudojantys niekada nenusivilia. Medicinos srityje dirbantys žmonės kaip niekas kitas mums svarbūs nuo gimimo iki paskutinio atokvėpio. Visi jie – gydytojai, slaugytojai, slaugytojų padėjėjai, vairuotojai ir visas kitas personalas ypatingi tuo, kad nuo kiekvieno jų pareigingumo, sąžiningumo ir atsakingumo esame priklausomi ištikus nelaimei, pasiligojus. Todėl sutikti gyvenime mediką, dirbantį iš pašaukimo – kiekvieno mūsų didžiausia sėkmė ir likimo dovana.

Praėjusi savaitė turbūt buvo viena smagiausių rajono medicinos įstaigų darbuotojams – jie šventė Mediko dieną. Oficialiai ši diena kolektyvuose minėta balandžio 27-ąją (trečiadienį). O penktadienio vakarą visus juos į draugišką būrį restorane „Žuvėdra“ surinko Ignalinos r. ligoninės administratorė Drąsuolė Jatulienė, padedama Ignalinos sveikatos centro vadovės Rimantės Gaidelienės. Šventiniame vakare dalyvavo ir Ignalinos r. poliklinikos vyr. gydytoja Džiuginta Kajėnaitė. Smagią medikų kompaniją, nešini dovanomis, papildė rajono vicemeras Gintautas Kindurys, savivaldybės administracijos direktorius Vidas Kreivėnas bei savivaldybės gydytoja Asta Laurinaitienė.

Pirmoji susirinkusius rajono medicinos darbuotojus pasveikino R. Gaidelienė. „Dar 2004 m. tuometinio sveikatos apsaugos ministro Juozo Oleko iniciatyva pradėta minėti Medicinos darbuotojų diena. Jis pasiūlė šia diena papildyti Atmintinų dienų sąrašą. Šią dieną rengiami medikų susibūrimai, konferencijos, dalijamasi darbo patirtimi bei kasmet ministerijoje vyksta iškilmingi posėdžiai, kurių metu apdovanojami nusipelniusio mediko garbės ženklais visos Lietuvos medicinos darbuotojai. Džiugu, kad ir Ignalinoje yra medikų, gavusių tokį nuopelną. Tai gydytojai Benediktas Puodžiūnas ir Vytautė Panavienė. Šiais metais įvertinta Ignalinos sveikatos centro slaugytoja Aldona Pociūnienė. Ji į iškilmingą apdovanojimą vyks gegužės 3 d. Džiaugiuosi ir didžiuojuosi šiais mūsų kolegomis. O jums visiems noriu palinkėti, kad jūs, rūpindamiesi kitais, niekada nepamirštumėte ir savęs. Kodėl tai negalėtų būti 15 min. pertraukėlė su kolegomis? Būkite sveiki, linksmi ir laimingi ne tik šiandien, bet ir visada“, – linkėjo gyd. R. Gaidelienė.

Sakoma, kad geriausias vaistas nuo visų ligų yra geras humoras. Jei sugebi juokauti ir suprasti pokštą, daug lengviau įveiksi visus sunkumus ir negandas, ištirpdysi nepasitikėjimo ledus, sugriausi baimės užtvaras. Turbūt todėl ir medikus sveikinęs vicemeras G. Kindurys kalbą pradėjo labai rimtu humoru.

„Yra metas dirbti ir yra metas švęsti. Mediko profesija turbūt ypatinga, nes siejama su didžiule atsakomybe ir pagarba… Visi jūs esate ir mamos, ir tėčiai bei turite asmeninių rūpesčių, tačiau taip jau nutinka, kad medikų šeimos dažniausiai nukenčia, nes gauna daug mažiau dėmesio. Taip buvo visada. Taip yra ir dabar. Tiesa, žmonės linkę labiau ilgėtis praėjusių laikų. Bet aš noriu paprieštarauti jiems. Ta proga papasakosiu jums humoristinę istoriją. Gūdžiais laikais, kai nebuvo nei normalus transporto, nei kelių, pasiligojo žmogelis. Visi kaimiečiai susirinkę sprendė, ką gi daryti, nes gydytojo tarp jų nebuvo. Visi nutarė, kad iš jų visų daugiausia apie ligas matyt išmanys čia pat esantis veterinaras. Jį ir pakvietė. Šis apmaigęs ir apžiūrėjęs ligonį tarė: „Duokit jam kilogramą gyvulines druskos. Jei iki rytojaus nesikels – pjausim“.  Tą pačią akimirką ligonis šoko iš lovos ir su visais stiklais, kūliais išlėkęs per langą, pasileido laukais. Kaimo žmogeliai aikčiojo iš nuostabos ir gyrė veterinarą, kad taip stebuklingai greit išgydė žmogų… Moralas šios istorijos –nemotyvuotas, pagrindo neturintis džiaugsmas. Ir aš noriu pasakyti, kad reikia gyventi ne praeitimi, o ateitim ir džiaugtis šia diena.

Pats didžiausias turtas yra sveikata, tačiau mes visi apie tai susimąstome tik susirgę. Ačiū jums visiems už jūsų darbą. Noriu tikėti, kad jūs visi dirbate atsakingai. Ačiū, kad mus gydote ir mus sveikatinate. Ta proga norime kai kuriems jūsų įteikti mero vardu pasirašytas padėkas“, – sakė G. Kindurys.

Po padėkų, gėlių ir plojimų jūros, vairą į rankas perėmė renginio organizatorė Drąsuolė. „Mediko darbas sudėtingas ir svarbus. Ne kiekvienas tam ryžtasi. Didžiuojuosi tais, kurie pasiryžot eiti tuo keliu ir linkiu, kad būtumėte sveikti, laimingi ir mylimi, kad jūsų kasdieniame darbe būtų kuo mažiau kaprizingų pacientų, tegul kuo dažniau skamba švelniausi ir nuoširdžiausi padėkos žodžiai, tegul jūsų rūpestingos rankos ir širdys visada tarnauja pačiam svarbiausiam – sveikatai. Jūs visi ypatingi, tačiau aš noriu šiandien išskirti keletą“, – linkėjo D. Jatulienė.

Ji gražiausius žodžius ir pelnytas padėkas skyrė gydytojoms Daivai Koverovienei ir Kristinai Misiūnaitei, slaugytojoms Danutei Vitėnienei ir Daivai Mudėnienei bei savivaldybės gydytojai Astai Laurinaitienei.

Žodį tarė ir poliklinikos vadovė Dž. Kajėnaitė: „Stiprios sveikatos, geros nuotaikos ir gražios šio vakaro šventės. Aš noriu padėkoti gyd. Ligitai Spaičienei bei jos slaugytojai Jadvygai Turko (abiejų minėtų medikių nebuvo), gydytojai Kristinai Misiūnaitei bei slaugytojai Astai Dikovičiūtei“.

Vėl kalbėjusi Ignalinos sveikatos centro direktorė R. Gaidelienė pati tryško entuziazmu ir džiaugsmu, kalbėdama apie savo kolektyvą bei darbuotojus. Šie taip pat džiugiais plojimais ir šypsenomis antrino jai. Šiemet išskirtinio dėmesio nusipelnė Natalija Julija Akinskienė, Julija Burokė, Loreta Raginienė, Frosė Kolesnikova.

Bene didžiausia dovana visiems medikams – jaunųjų muzikantų dainos. Kerinčiais balsais ir jaudinančiomis dainomis visus džiugino ligoninės slaugytojos Jolantos Talijūnienės sūnūs Gabrielius ir Dovydas su draugu Eimantu Umbrasu. Skambant gyvai muzikai, medikai vaišinosi, šnekučiavosi, džiaugėsi buvimu drauge.

Šventėje dalyvavo gausybė medikų, dar tiek pat jų – neatvyko: vieni dirbo, kiti sirgo, treti asmeninių reikalų turėjo. Mačiau medikų akis, girdėjau žodžius, jaučiau ir visų trijų kolektyvų atmosferą. Už vienus be galo džiugu, dėl kitų liūdniau. Visiems be išimties medikams siunčiame kuo geriausius linkėjimus ir sveikinimus mediko dienos proga.

Autorės nuotr.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje