Skip to content

Dėl blogo tilto krikoniškiams galvos daugiau neskaudės

Šie metai rajone – tiltų statybos metai. Vasarą baigtas statyti naujas tiltas per Svylos upę Katinautiškėje, dar šiais metais bus pradėta tilto statyba per ežero sąsmauką Puziniškyje, o šeštadienį iškilmingai atidarytas tiltas per Kančioginą Krikonyse. Lėšas visiems tiltams skyrė Susisiekimo ministerija iš Kelių fondo. Krikonių tiltas kainavo 105 tūkst. eurų, jį pastatė Kauno UAB „Švykai“. Tai viena didžiausių kompanijų Lietuvoje, teikiančių specializuotas tiltų remonto, pramoninių objektų ir laivų antikorozinio remonto, pastatų konstrukcijų priešgaisrinio padengimo ir pramoninio valymo paslaugas. Švykai – pavardė, nes šiai įmonei vadovauja trys broliai.

Prieš pirmą dienos ant Krikonių tilto būriavosi šio kaimo gyventojai, svečiai, šiaip smalsuoliai. Buvo laukiama atvykstant susisiekimo ministro Rimanto Sinkevičiaus. Pradėjo lyti. Lietus sujaukė parengtą šventės scenarijų, bet niekaip nesudrumstė žmonių nuotaikų. Dar prieš atidarymo ceremoniją ir vėliau ant tilto skambėjo dainos, atliekamos iš Ignalinos atvykusios liaudiškos muzikos kapelos „Ringė“.

Krikoniškiai skersai tilto ištiesė dvi juostas, abiejuose jo galuose. Atvykus ministrui ir rajono merui Henrikui Šiaudiniui, kaimo bendruomenės atstovai su viena juosta perėjo tiltą ir sustojo ties antra juosta, kurią svečiai turėjo perkirpti. Tai atliko ministras R. Sinkevičius ir meras H. Šiaudinis. Kaimo bendruomenės pirmininkė Alma Nevierienė kaimo vardu dėkojo už naują tiltą, kuris pastaraisiais metais buvo tapęs problema. Buvo nesaugus, siauras, nepravažiuojamas kombainams. Svečiams buvo įteikta dovanų – naminių sūrių, medaus. Sakė, dovanų duoda ne šiaip sau ir net ne už šį tiltą, o už kito noro išpildymą – kelio per kaimą išasfaltavimą. Ministras sutiko, kad asfaltas šiuolaikiniame kaime būtinas, bet šiais metais pinigai jau išdalinti. O vėliau bus matyti… 

Meras H. Šiaudinis dėkojo ministrui už apsilankymą ir dėmesį, pinigų skiriant  giliai provincijai. „Valstybės mastu, žinoma, ministerijai kur kas svarbiau kelias „Via Baltica“, kiti milijoniniai projektai, todėl malonu, kad šalia to nepamirštos ir mažų kaimų problemos. Kaimo žmogui gal niekada neteks naudotis oro ar jūrų uostais, bet jam kasdien tenka važiuoti tiltu, esančiu šalia, todėl jis jam svarbiausias galvos skausmas. Malonu, kad Krikonių žmonėms daugiau galvų dėl jų tilto neskaudės“, – sakė meras.

„Liberalai nuolat teigia, kad nereikia pinigų „kloti“ į asfaltą ar tiltus kaimuose, mažuose miesteliuose, esą ten gyvena mažai žmonių ir tokios investicijos – tik pinigų švaistymas. Aš manau kitaip, kitaip mąsto ir jūsų rajono valdžia, todėl šiandien ir švenčiame šio tilto krikštynas. Noriu pagirti jūsų merą. Jei jis nuolat neprašytų, neprimintų mums, kad reikia pinigų tiltui, keliui, mes nė nežinotume nieko apie jus. O kadangi meras nuolat mane tampo už rankovės, tai ir reikalai juda. Jei kokio rajono valdžia nesikreipia, neprašo nieko, vadinasi jiems nieko ir nereikia, mes tuomet nieko ir neduodam. Jūsų rajono valdžia aktyvi, todėl ir mes atsiliepiam į prašymus“, – sakė ministras R. Sinkevičius.

Mielagėnų seniūnė Milda Bielinienė dėkojo visiems, o ypač statybininkams, už šį statinį,  tad visos seniūnės dovanos atiteko šventėje dalyvavusiam UAB „Švykai“ projektų direktoriui Mindaugui Švykui. Jam buvo uždėtas ir ąžuolo vainikas.

Atėjo laikas simboliniam tilto išbandymui. Tiltu ėjo šventės šeimininkė, važiavo automobilis, traktorius, arklio traukiama bričkelė… Kai įsitikinta, kad tiltas tinka naudojimui, ant jo prasidėjo spontaniški šokiai, rateliai. Vėliau visi pakviesti į kaimą, kur vyko bendruomenės šventė „Rudens kraitė“ (apie ją – kituose MI numeriuose). Ministras ir meras į šventę dar vis kaimo žvyrkeliu išdardėjo bričkele, kiti patraukė pėsčiomis, važiavo automobiliais.

Autoriaus nuotr. 

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje